Manic Street Preachers odkazují v "International Blue" na francouzského výtvarníka. Vizuálu dominuje modrá

15.01.2018 14:01 - Jana Kloučková | foto: facebook interpreta

Sestra "Motorcycle Emptiness" v 21. století - takto Manic Street Preachers popisují novinku "International Blue". Ducha zmiňovaného hitu evokuje i video. Předně je ale poctou francouzskému umělci jménem Yves Klein, který se stal známým díky obrazům, v nichž používal pařížskou modř.

Singl "International Blue" má za úkol uvést třináctou desku "Resistance Is Futile". To se mu daří celkem slušně - videoklip je příjemnou podívanou, kterou fanoušky provádí fotografka asijského původu.

Velšské trio již odhalilo také tracklist připravovaného alba. To vychází 6. dubna a objeví se na něm tento tucet skladeb: People Give In, International Blue, Distant Colours, Vivian, Dylan & Caitlin, Liverpool Revisited, Sequels Of Forgotten Wars, Hold Me Like A Heaven, In Eternity, Broken Algorithms, A Song for The Sadness, The Left Behind.

Připomeňme ještě skutečnost, že tato formace si v posledních letech libuje v oslavování výročí veškerých alb. Letos přitom uplyne dvacet let od vydání skvostu "This Is My Truth Tell Me Yours". Basák Nicky Wire prozradil, že se k něčemu pravděpodobně schyluje. Není si jist tím, jestli by Manics chtěli udělat k desce turné, nakloněn je však k tomu, že zveřejní dosud neslyšené věci. V archivu kapely je z doby jejich nejslavnější desky údajně uchována spousta materiálu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY