Hledání Glena Hansarda nemá konce ani na třetím sólovém albu

08.01.2018 19:02 - Tisková zpráva | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

"Between Two Shores", to je více než symbolický název třetí sólové nahrávky rodilého Dubliňana, brzy osmačtyřicetiletého skladatele, zpěváka a kytaristy Glena Hansarda. Jeho bohatou kariéru doprovází napětí mezi hraním v kapele a sólovou tvorbou, boj o uměleckou nezávislost na straně jedné a snaha o naplňování osobního vztahu na straně druhé. Romantický rozervanec, srdcerváč, to je Glen Hansard.

Glen Hansard - Between Two Shores
© facebook interpreta
Hudební kariéru zahájil s irskými pobratimy The Frames, s nimiž prorazil po vydání alba "For The Birds" (2001). Ve stejný rok je pro tuzemské posluchače objevili pořadatelé festivalu Valašský špalíček, odkud si Hansard odvezl nejen náklonnost pro českou kulturu, ale taky umělecké spojení s písničkářkou Markétou Irglovou. Koncertoval se svými vzory Bobem Dylanem, Vanem Morrisonem nebo Daminem Ricem, ale celosvětový věhlas mu přinesla až role v irském hudebním filmu "Once" (2005), v němž ztvárnili hlavní role právě s Irglovou. Pár k němu složil i soundtrack a za píseň "Falling Slowly" dostal dokonce Oscara za nejlepší filmovou skladbu.

Projekt The Swell Season, který Hansard tvořil s Markétou Irglovou v druhé polovině minulé dekády, se odmlčel po třetím albu. Následné Hansardovy sólové desky "Rhythm And Respose" (2012) a "Didn't He Ramble" (2015) figurovaly téměř ve všech evropských hitparádách, své posluchače si našly také v zámoří. Novinka "Between Two Shores" vychází 19. ledna 2018 opět u známého labelu ANTI- (Tom Waits nebo Wilco) a, jak předjímá její obal a singl "Time Will Be The Healer", reflektující Hansardův tulácký charakter, věčné hledání nemá konce. Ten, který stojí vždy na druhém břehu než jeho protějšek, je připravený uzpívat osud i zastavit řeku. Civilně i pateticky, prostě jako Glen Hansard.

Tracklist alba je následující: Roll On Slow, Why Woman, Wheels On Fire, Wreckless Heart, Movin’ On, Setting Forth, Lucky Man, One Of Us Must Lose, Your Heart’s Not In It, Time Will Be The Healer.

Naživo můžete Glena Hansarda s novým materiálem vidět na několika únorových koncertech po celé Evropě, kam se přesouvá z lednových Spojených států a do nichž se zase v březnu vrací. Německé koncerty jsou vyprodané, proto je na místě zakoupit lístek do pražského Studia DVA (23. února) nebo do brněnského Sono Centra (o dva dny později).

Album můžete koupit zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY