O účast v Eurovizi usiluje za Česko šest kandidátů. Patří k nim Debbi nebo Eddie Stoilow

08.01.2018 16:42 - Josef Martínek | foto: Lukáš Dvořák

V posledních ročnících vybírala reprezentanta České republiky v Eurovizi vždy odborná porota. Ovšem s výjimkou jediné finálové účasti Gabriely Gunčíkové naši zástupci v soutěži příliš úspěchů nevybojovali. Letos tak dostanou prostor i diváci, kteří rozhodnou, kdo ze šestice uchazečů pojede v květnu do Lisabonu.

Šanci mají shodně dva zpěváci, dvě zpěvačky a dvě skupiny. Z pánů budou o přízeň fanoušků usilovat Pavel Callta a Mikolas Josef, ženský element zastupují Debbi a muzikálová herečka a zpěvačka Eva Burešová a mezi nominované kapely se dostaly Eddie Stoilow a Doctor Victor.

Hlasování probíhá přes zdarma dostupnou aplikaci Eurovize do 22. ledna, započítány však budou pouze hlasy odeslané z území České republiky. Každý uživatel může vyjádřit svému oblíbenci podporu pouze jednou. Jednotlivé skladby ohodnotí také mezinárodní poroty. Jméno vítězného kandidáta oznámí Česká televize 29. ledna. Soutěžní písně a jejich klipy si můžete přehrát zde.

Eurovision Song Contest bude nejlepší evropskou píseň hledat už potřiašedesáté. Loni zvítězil Portugalec Salvador Sobral, proto se dle zvyklostí letošní ročník uskuteční v jeho rodné zemi. Dvě semifinálová kola jsou na programu 8. a 10. května, vítěz bude znám 12. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY