My dva a strach - vychází debut dvojice Pris

07.01.2018 15:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Album dostalo jméno "Naše večery", dva koncertní křty doprovodí nezdolné chorvatské Žen, v Praze pak také Sítě a v Brně Palma (Leto). Kytara, klávesy a rok společného hledání cesty mezi hlukem a melodiemi. Pražská dvojice Pris (Lukáš Grygar a Tomáš Tkáč) si jméno půjčila z filmu "Blade Runner", ale na své debutové desce "Naše večery" cituje také "Modrý samet" nebo operu Bohuslava Martinů a rozkrývá nejen záhadami obtěžkané opony, ale i ryzí emoce. Osm písniček se vyrovnává nejenom se smrtí a cesty ven hledá skrze sny i zamlžené silnice. Kytarový feedback do samplovaných rytmů, syntezátorové víry a nad tím melodie i verše, které se hluku nebojí. Co bylo večer, ráno nic neznamená.

Nahrávka zachycuje kapelu, poznávající sebe samu po necelém roce existence a koncertování od pražské Kliniky po břeclavskou Pikslu. Naše večery jsou melancholické a křehké, ale za okny už je tma a v ní číhá leccos. Něco končí, něco začíná.

Album "Naše večery", které vyšlo 4. ledna a dostanou ho všichni předplatitelé časopisu Full Moon s jeho 81. číslem, bude pokřtěno na dvou koncertech. Na obou se představí též rafinované i okamžitě strhující chorvatské Žen. V brněnském Kabinetu múz pak sólově vystoupí Palma (11. ledna), jinak polovina slezského dua Leto (jemuž loni vyšlo znamenité album "Krok pro člověka"). Pražský koncert v klubu Famu 12. ledna zahájí Sítě (dále Tomáš Palucha či Obelisk Of Light).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY