Venom na svém EP "100 Miles To Hell" zamrzli v osmdesátkách

12.01.2018 11:00 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Venom kdysi dávno, na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let, definovali a svým debutem pojmenovali nový metalový styl - black metal. Po personálních rošádách dnes pódia brázdí dvě kapely (Venon a Venom Inc.), shodně navazující na odkaz této kapely. A ta první z nich dala před Vánoci fanouškům dárek. Nové EP.
6/10

Venom - 100 Miles To Hell (EP)

Skladby: 100 Miles To Hell, We The Loud, Beaton To A Pulp
Vydáno: 22.12.2017
Celkový čas: 11 minut
Vydavatel: Spinefarm Records

Třískladbový přírůstek do diskografie pojmenovali "Welcome To Hell" a do světa jej vypustili dva dny před Štědrým dnem. Venom - ze kterých v současné sestavě zůstal jen Conrad "Cronos" Lant - jsou sice de facto zakladateli stylu, sám black metal se však za ty roky velmi vyvinul a posunul do úplně jiných sfér. Na rozdíl od Venom, kteří přece jen trochu zatuhli v osmdesátých letech. Dnes zní trochu jako měkčí Motörhead, kteří svou kytarovou hru obohacují o časté upískávající flažolety. Jedenáct minut solidně šlape a vznáší se v příjemném oparu retro nálady. Uslyšíte tak repetitivní riffy v rychlém tempu, sekané refrény, které za sebe vrší jednotlivá slova ("We The Load") či vrzavá sóla běhající nahoru a dolů po hmatníku.

Není to nic, co by vyloženě urazilo. Při miniaturní stopáži EP to nestačí začít nudit. Ale jakmile skončí přehrávání, aby jeden z hloubi paměti lovil, co to vlastně slyšel. "100 Miles To Hell" je dárkem pro skalní fanoušky. Já se asi raději vrátím o dva roky zpátky k plnohodnotnému - a velmi povedenému albu - "From The Very Depths".


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY