Na letošních Grammy vystoupí Lady Gaga, Pink i Little Big Town

08.01.2018 10:41 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Americká Národní akademie nahrávacích umění a věd zveřejnila jména vystupujících v průběhu jubilejního šedesátého udělování cen Grammy. Fanoušci se mohou těšit na Lady Gaga, Pink, rappera Childishe Gambina či country kapelu Little Big Town.

Ceremoniál proběhne 28. ledna ve slavné newyorské Madison Square Garden a v průběhu programu bude vzdána i pocta legendárním tvůrcům muzikálů Andrewu Lloydu Weberovi a Leonardu Bernsteinovi. Patti LuPone si po sedmatřiceti letech zopakuje své vystoupení a zazpívá "Don't Cry For Me Argentina", muzikálový herec Ben Platt si zase vezme na starosti klasické melodie z muzikálu "West Side Story". Moderátorem bude James Corden.

Největší počet nominací tentokrát získal Jay-Z, který má se svojí studiovkou "4:44" hned osm šancí na získání gramofonku. Kromě nejprestižnějších kategorií nahrávka roku, album roku, nejlepší videoklip či skladba roku se na něj dostalo i ve všech rapových kategoriích. Na paty mu se sedmi nominacemi šlape kolega Kendrick Lamar s albem "Damn".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY