Biffy Clyro mají na rok 2018 velké plány, vydají hned dvě desky

07.01.2018 15:19 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Skotská trojice Biffy Clyro právě připravuje následovníka úspěšného sedmého studiového alba "Ellipsis" z roku 2016. O nejnovější informace se ve svém posledním rozhovoru pro časopis Kerrang! podělil frontman Simon Neil. Fanoušci se mohou těšit na pořádnou porci muziky. V plánu jsou totiž dva projekty zároveň.

Již v listopadu se vlasatý frontman rozpovídal, že současná světová politická situace výrazně ovlivnila tvůrčí proces plánovaného alba. Nyní k tomu dodal: "Pracujeme na dvou nahrávkách. Jedna z nich je pro film v režii Jamieho Adamse, založený právě na skladbách, které pro něj připravujeme. Bohužel to načasování je trochu nešťastné, jelikož ovlivnilo přípravy následovníka 'Ellipsis'. Prostě během roku není dostatek dní! Film se bude jmenovat stejně jako naše deska a bude mít společné i některé dialogy a texty. Je to nezvyklá cesta v nahrávání a to je přesně to, proč jsme tak natěšení - je to zase další způsob inspirace."

Biffy Clyro v loňském roce kroužili hlavně po festivalech, na kterých často hráli jako headlineři. Vystoupili také v České republice, a to jako předkapela Guns N' Roses. Koncem roku se stali rovněž další hvězdou, která navštívila obnovený MTV Unplugged a zahrála hned jednadvacet skladeb předělaných do akustických verzí. Záznamu z tohoto koncertu bychom se měli dočkat také během roku, stejně jako vydání nového alba a filmu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY