shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 51. + 52. týden 2017

Nejvíc desek prodal na konci roku Jaromír Nohavica, v rádiích mají další hit číslo jedna Kryštof

Vydáno: 04.01.2018 08:19 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: Marek Bogáč

Závěr roku nepřinesl v prodejní hitparádě velké změny, už pošesté za sebou zvítězil Jaromír Nohavica s albem "Poruba". Zato v rádiích Emma Drobná své vedení neudržela. Žezlo předala kapele Kryštof. Ta triumfovala s písní "Zůstaň tu se mnou (Za sny)", kterou v září ukončovala koncert na fotbalovém stadionu.

Kryštof - 25 (Best Of)
© facebook interpreta
RÁDIA - Ani prsty na obou rukou už by nám možná nestačily ke spočítání toho, kolik singlů Kryštof dosud vyslali na čelo domácí rádiové hitparády. Minulý "Šňůry" se ale zastavil na druhém stupínku, takže by se dalo říci, že aktuální "Zůstaň tu se mnou (Za sny)" je návratem na vrchol. Kapela, která loni na pražský Strahov dostala na dva koncerty přes 67 tisíc lidí, na jedničce střídá Emmu Drobnou.

Vítězka zatím poslední SuperStar je však i s aktuálním stříbrem hitu "Words" jistě spokojena. Těšit ji může zejména to, že úspěch přišel v době vydání jejího debutového alba "You Should Know". O dobré PR má postaráno. Na bronzovém stupínku se od minulého týdne nic nezměnilo, nadále ho okupují Sia a Zayn s "Dusk Till Dawn".

Protože zbytek první desítky tvoří vesměs stálice na předních příčkách, zaměřme se raději na to, co zajímavého se děje v pořadí na dalších místech. Skokanem kola jsou Mandrage se singlem "Motýli". Ten vyšel s videoklipem teprve na začátku prosince, a přesto už ho rádia rotují ostošest. Ze 72. příčky je rázem číslo 27. Připomeňme, že kapela vydá už 19. ledna své nové album "Po půlnoci".

Ani úplné novinky nezačínají tentokrát vůbec špatně. Taylor Swift se s "...Ready For It?" z nuly vyškrábala na devětadvacátou příčku. Pomineme-li, že píseň vyšla už začátkem září, je to pro ni dobrý start. Předchozí singl "Look What You Made Me Do", ve světě tak úspěšný, se totiž nejlépe probojoval na číslo 39.

Vysoko bude v dalších týdnech mířit určitě i Pink. Singl "What About Us" se dosud pravidelně umisťuje v první desítce a na záda mu nejspíš brzy začne dýchat další kousek z loňské desky "Beautiful Trauma". Titulní píseň bere ve svém debutovém týdnu 35. pozici. Do první poloviny žebříčku se z novinek probojovali ještě Fall Out Boy, kterým s "Hold Me Tight Or Don't" patří místo 45.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  2. Emma Drobná - Words
  3. Zayn feat. Sia - Dusk Till Dawn
  4. 30 Seconds To Mars - Walk On Water
  5. Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
  6. Ofenbach & Nick Waterhouse - Katchi
  7. Pink - What About Us
  8. Axwell & Ingrosso - More Than You Know
  9. Avicii & Sandro Cavazza
  10. Camila Cabello - Havana

Jaromír Nohavica - Poruba
© facebook interpreta
ALBA - Šest týdnů, šest prvenství. Jaromír Nohavica zatím s albem "Poruba" nepoznal porážku. Odpověď na otázku, čí deska se pod českými vánočními stromečky letos objevovala nejčastěji, je tedy zřejmě jasná. Písničkářská legenda úspěchem nového materiálu potvrzuje, že k vysokým prodejům nepotřebuje ani velké promo. Vždyť rozhovory Nohavica téměř neposkytuje a v rádiích ho také moc neuslyšíte.

Stabilní zájem je i o nové U2. Za tři týdny v hitparádě sice na Nohavicu nedokázali vyzrát, ale na druhou stranu se "Songs Of Experience" vždycky porazili všechny další soupeře. A asi netřeba zdůrazňovat, že v lednu hudební obchody mnoho novinek nenabídnou, takže boj o zlato ještě nemusí být ztracený. To Radůza už současné třetí místo vylepší horko těžko. Její "Studna v poušti" totiž obsahuje vánoční písně a ty už zřejmě v lednu na dračku tolik nepůjdou.

V první desítce bychom našli ještě další sváteční alba. Nahráli je Pavel Šporcl, Lucie Bílá nebo Jiří Pavlica a Hradišťan. Výrazněji si z desek na předních místech polepšili jen Linkin Park. S "One More Light" se minule schovávali na devatenácté příčce, nyní jim patří šestka.

Na patnáctém místě odstartoval Eminem s "Revival". O zájmu, jakého se mu dostává za oceánem, si tak může u nás nechat jen zdát. Ale pořád je to lepší než s minulou řadovkou "The Marshall Mathers LP 2", která se v roce 2013 probojovala nejvýš na 26. pozici. Další rapová deska začíná na 23. místě - a tentokrát jde o rap český. S novinkou totiž těsně před Vánocemi přišel Ektor, a pokud vezmeme v potaz sledovanost jeho klipů či počet fanoušků na sociálních sítích, umístění až ve třetí desítce není nijak oslnivé. Je ale známo, že rappeři prodávají nejvíc desek přes své internetové obchody a na koncertech, takže údaje IFPI berme s rezervou.

Top 10 - prodejnost:
  1. Jaromír Nohavica - Poruba
  2. U2 - Songs Of Experience
  3. Radůza - Studna v poušti
  4. Kryštof - 25
  5. Pavel Šporcl - Christmas On The Blue Violin
  6. Linkin Park - One More Live
  7. Lucie Bílá - Bílé Vánoce Lucie Bílé 2
  8. Jiří Pavlica & Hradišťan - Pozdraveno budiž světlo
  9. Magdalena Kožená & Ondřej Havelka - Cole Porter
  10. Ed Sheeran - ÷ (Divide)

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 51. a 52. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY
  • To se do hitparad pocita i Babisova placena reklam... (Anonym, 04.01.2018 10:16) Reagovat

    To se do hitparad pocita i Babisova placena reklama ?

    • Re: To se do hitparad pocita i Babisova placena reklam... (Václav Hess, 04.01.2018 10:23) Reagovat

      Ta právě nejvíc

    • Re: To se do hitparad pocita i Babisova placena reklam... (Iris, 04.01.2018 10:40) Reagovat

      Představ si ty komiku že počítá!!!! Kryštof je na CZ pop scéně FENOMEN ať se to tobě a desítkám dalším hejťákům líbí či ne :) Čísla hovoří zcela jasně ať už prodeje nosičů, vyprodané koncertní šnůry, Strahov...... Tady není absolutně co dodat, jen snad se od srdce a z plných plic zasmát žlučovitě závistivým trapnohejtům. A to opravdu nejsem Krajčova fanynka, z mé strany je to pouze o respektu jejich úspěchu ke kterému kapela Babiše nikdy nepotřebovala, protože fenoménem byla dávno předtím než se Babišovo jméno začalo objevovat v CZ. Vaše hejty jsou totál mimo mísu a Vy s nimi více než směšní......

      • Re: To se do hitparad pocita i Babisova placena reklam... (KlaudieS, 04.01.2018 14:31) Reagovat

        Kryštof už patnáct let nevytvořil novou písničku. Všechny zní stejně a texty? Ještě hůř. Jsi střep mého srdce, nikdy nekončící poluce...ano, závidím jim, že jim to furt žerete a patnáct let posloucháte jednu písničku, gratuluju.

        • Re: To se do hitparad pocita i Babisova placena reklam... (Anonym, 05.01.2018 09:51) Reagovat

          ne, Kryštof opravdu nehrají několik let jednu písničku. Příště se nech nejprve vyšetřit na ušním, než stvoříš podobný blábol. Také nejsem žádný jejich fanda, ale tohle věčné hejtování Kryštofa je úsměvné. Love it, or hate it, ale je to prostě nejúspěšnější česká kapela. Tečka. :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai (29.03.2024 08:30)
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Video: Sia, Kylie a ikonická paruka. Spojení australských hvězd v "Dance Alone" se dočkalo klipu (18.03.2024 09:13)
- Zayn Malik se na nové desce schová do přístěnku pod schody (14.03.2024 11:06)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy AC/DC Queen Adele Rush Kabát Karel Gott U2 Bono Sia Taylor Swift Télépopmusik Paws Dua Lipa Madonna Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu