The Sound Of Arrows na "Stay Free" zůstali věrni popové naději

03.01.2018 16:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Šest let se čekalo na následovníka povedené "Voyage" The Sound Of Arrows. "Stay Free" pokračuje v cestě nastolené debutem. Pompézně načechrané synťákové linie ale tentokráte doplňují smyčcová aranžmá, vše má tak jakýsi filmový nádech. Nosnou myšlenkou tvorby dvojice nadále zůstává víra v naději.
7/10

The Sound Of Arrows - Stay Free

Skladby: (Opening Titles), Stay Free, Beautiful Life, Don't Worry, Lost In LA, The Greatest, Wicked Ways (feat. Annie), Moment In The Sun, Hold On, Another World, In The Shade Of Your Love (feat. Niki And The Dove), We Will Live Again (End Titles)
Vydáno: 27.10.2017
Celkový čas: 45:58
Vydavatel: Skies Above

Devadesátkový zvuk a lehká inspirace deskou "Elysium" dua Pet Shop Boys - to jsou zjevně dvě největší múzy pro "Stay Free" nyní ve Stockholmu usazených The Sound Of Arrows. Pokud jejich prvotina "Voyage" byla imaginárním pokračováním "Nekonečného příběhu", pak novinka je více realistická a všímá si i vztahových klišé. Ona magičnost během toho téměř šestiletého čekání drobet vyprchala, Oskar Gullstrand se Stefanem Stormem tak museli hledat, kam se vlastně posunout. "Stay Free" sice na debut plynule navazuje, jako by vyšlo skoro záhy po něm, ale je tu patrný i hudební odklon, zejména díky smyčcovým orchestracím a střídmějším tempům. Nechybějí krásky "Beautiful Life" a "Don't Worry", hymnická oslava nevšednosti "The Greatest" nebo až dojemně zahalená balada "Another World". Filmové náladě celé desky napomáhají úvodní a závěrečné titulky, intermezza, jež dějovou spirálu uvádějí/uzavírají.

"Stay Free" nabídne i dvě povedené hostovačky: ve "Wicked Ways" se na chvilku objevuje převážně recitující Annie a "In The Shade Of Your Love" si téměř jen pro sebe ukradli Niki And The Dove. Samotné album je oproti zmíněné "Voyage" poklidnější, pohrává si s detaily a ve vzpomínkách oslavuje i takové The Beloved (žádnou kopírku "Sweet Harmony" ovšem nečekejte). "Stay Free" však zároveň není natolik dotažené a vyšperkované jako jeho předchůdce a místy postrádá nějaké razantnější vybočení ze zaběhlé rutiny synth popu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY