Tak trochu depresivní Vánoce od Marching Church

26.12.2017 11:03 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Marching Church jsou kapela, která vznikla z původně sólového projektu dánského hudebníka Eliase Bendera Rønnenfelta, známého dále z kapel Iceage nebo Vår. I oni se nechali strhnout vánoční atmosférou a připravili si tematický song. Nicméně žádný patos nečekejte. "Christmas On Earth" je píseň osamělosti a Vánoce vykresluje tak nějak z druhé, smutnější strany.

"Je to vlastně příběh o rodičovském únosu. Nepodáme k němu pravou inspiraci, ale představili jsme si otce ve středním věku, který se rozhodne pro znepokojivý čin a unese své vlastní děti," řekl o skladbě sám frontman. Až děsivě krutá píseň je doprovozena klipem od hudebnice Sky Ferreiry. Ta snímá především trpícího frontmana kapely v podnapilém stavu, ať už doma ve svém bytě či na kapotě vánočně zdobeného auta v ulicích Los Angeles.

Marching Church loni vydali druhou studiovku "Telling It Like It Is" a nyní je v přípravách třetí. Vánoční skladba "Christmas On Earth" vyšla na limitované edici červeného vinylu ještě se speciální verzí koledy "Silent Night".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY