Britské vánoční číslo jedna vyhrál Ed Sheeran

24.12.2017 11:53 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Hudebních žebříčků je po celém světě spousta, jedniček je za rok v každém z nich přes padesát, ale přesto je jeden týden a jedna země opravdu speciální a každoročně sledovaná. Tou hitparádou je ostrovní singlové pořadí ve vánočním týdnu. A letos na jeho vrcholu stanul Ed Sheeran se svou baladou "Perfect".

Nutno uznat, že Ed za vánoční jedničkou šel jako buldozer. Ačkoli singl původně vyšel už koncem září, další pozornosti se mu dostalo s akustickou nahrávkou, remixy a samozřejmě počátkem prosince s novou verzí, v níž si zazpívala Beyoncé. A nakonec to pojistil ještě další variantou skladby, kde mu pro změnu zapěl Andrea Bocelli.

Aby toho svátečního štěstí nebylo málo, umístil se i na druhé pozici, tam ovšem pouze jako host v Eminemově songu "River". A právě americký rapper mu pro změnu zabránil v tom, aby získal vánoční kombo. V prodejní albové hitparádě totiž na vrcholu debutoval s novou desku "Revival", a Sheeranova nahrávka "÷" se tak musela spokojit jen se stříbrnou pozicí. Ale i tak budou u Sheeranů letos svátky určitě veselé a spokojené.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY