"One More Light Live" Linkin Park je důstojnou vzpomínkou na Chestera

19.12.2017 09:15 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Třetí živé album Linkin Park je kolekcí šestnácti nahrávek zaznamenaných na posledních koncertech před smrtí Chestera Benningtona. "One More Light Live" je především poctou jedinečnému zpěvákovi, který byl paradoxně možná na svém interpretačním vrcholu.
7/10

Linkin Park - One More Light Live

Skladby: Talking To Myself, Burn It Down, Battle Symphony, New Divide, Invisible, Nobody Can Save Me, One More Light, Crawling, Leave Out All The Rest, Good Goodbye (feat. Stormzy), What I’ve Done, In The End, Sharp Edges, Numb, Heavy, Bleed It Out
Vydáno: 15.12.2017
Celkový čas: 67:50
Vydavatel: Warner Music
Ti, kdo byli v červnu 2017, třicet devět dnů před Chesterovou sebevraždou, na pražském koncertě Linkin Park, potvrdí, že kapela byla ve výborné formě. I přes slabší odezvu na aktuálně vydané album "One More Light" skupina odehrála fantastickou show, kde i písně z onoho rozpačitého počinu jaksi povyrostly. Živé album "One More Light Live" je dokumentem právě oněch posledních koncertů odehraných v Evropě na začátku léta 2017 v rámci turné, které mělo pokračovat na americkém kontinentu. Je také součásti vyrovnání se se zármutkem, jak prohlásil Mike Shinoda.

Některé písně z poslední studiové desky zde zní díky tvrdšímu a živelnějšímu podání lépe ("Good Goodbye" s hostujícím Stormzym) a v rychlé kombinaci s největšími hity skupiny znějí stravitelně. Ovšem poslech některých písní nevyhnutelně vede k velmi silným emocím - v tomto ohledu je kombo "One More Light" plus zpomalená "Crawling" neskutečně smutné a dojemné. Dalšími momenty, které spolehlivě a opakovaně vyvolávají husí kůži, jsou první refrén "In The End", kdy ztichne kapela a zpívá obecenstvo, a Chesterův nelidský řev v polovině "What I’ve Done".

Samotný závěr alba, kdy v "Bleed It Out" jedou Chester i Mike opravdu na krev, je posluchačovou katarzí, která vyvolává otázky o tom, zda a případně jak budou Linkin Park pokračovat dále bez tohoto nenahraditelného zpěváka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY