TH!S Vojty Kotka se na EP "We are TH!S..." představují jako fanoušci klasického rocku

26.12.2017 09:20 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Kapela herce a režiséra Vojty Kotka na začátku prosince vydala EP "We Are TH!S...". Co od něj čekat, naznačil již singl "Dance!", ke kterému formace natočila skvělý videoklip s hercem Jiřím Schmitzerem v hlavní roli. Jak se rockem nabité minialbum povedlo?
8/10

TH!S - We Are TH!S...

Skladby: TH!S We Know, Dance!, Beast Of Love, L(Lemmy), Never Give Up, Save Me
Vydáno: 01.12.2017
Celkový čas: 22:18
Vydavatel: kapela

EP "We are TH!S..." je kolekcí toho nejryzejšího dirty rock'n'rollu. O žádnou trendy hudbu tak rozhodně nejde, jak by při pohledu na spojení se jménem známého herce mohli někteří kverulanti předjímat. I styl zpěvu Honzy Melíška odkazuje na klasické rockové formace. Hudebně nejblíže ovšem mají TH!S k severské rockové scéně. Podobnou hudbou se prezentují například skupiny jako Volbeat či Mustasch. Šestice písní je řízná, energická, se syrovými kytarami a melodickým vokálem. Na minialbu nijak zvlášť neexperimentují ani se nesnaží posouvat nebo objevovat nové hranice žánru, spíš vzdávají poctu kytarovému žánru. A jde jim to velice přesvědčivě.

Největší peckou je singlová "Dance!", která k tanci vyloženě burcuje. Vůbec špatná ovšem není ani závěrečná balada "Save Me", která zase připomene zaoceánské kapely typu Theory Of A Deadman či Thousand Foot Krutch. Příjemná je i vzpomínka na již dva roky zesnulého Lemmyho Kilmistera, lídra Motörhead, v písni "L(Lemmy)". Na tuzemské poměry je "We Are TH!S..." přesvědčivé dílo, které mu lze vyčíst snad jen, že není plnohodnotnou nahrávkou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY