IAMX se vrátí do Prahy s novým albem, na kterém se osvobozuje od démonů

16.12.2017 13:30 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

IAMX se vrátí do Prahy. Žánrově neuchopitelný hudebník se s každým novým albem hudebně posune trochu jiným směrem a zas a znova fanoušky překvapuje svým multitalentem. V Česku má Chris Corner aka IAMX silnou fanouškovskou základnu, a proto se velmi rád vrací. Tentokrát přijede představit nové album "Alive In New Light", které vychází 8. února. Naživo si ho poslechnete 17. března 2018 v MeetFactory.

Chris Corner začal vystupovat pod jménem IAMX v roce 2004 po odchodu ze skupiny Sneaker Pimps. Do povědomí se dostal hned prvním albem "Kiss + Swallow" a druhým "The Alternative", kterým potvrdil, že jeho hudební schopnosti sahají daleko za hranice jednotlivých žánrů. Další alba vydával již jako uznávaný tvůrce a fanoušci na každém z nich objevovali nové směry Cornerovy tvorby.

V roce 2018 chystá vydání svého již osmého studiového alba, které ponese název "Alive In New Light" a vyjde 2. února. Album představuje oslavu osvobození se od démonů, které Cornera dlouhodobě sužovaly. Těmi je myšlena deprese, se kterou se hudebník vyrovnával na předchozích dvou albech "Metanoia" (2015) a "Unfall" (2017). Deska zachycuje tuto závratnou proměnu ve fázi, kdy "už nejste, kým jste byl, ale ještě úplně nejste ani tím, kým se na konci máte stát." Vyjadřuje velké díky fanouškům a zároveň zve k prožití další etapy umělcovy omamné cesty k sebepoznání. Skladba "Mile Deep Hollow" byla představena v poslední odvysílané epizodě populárního detektivního seriálu "How To Get Away With Murder" (v českém překladu "Vražedná práva") americké stanice ABC.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY