Fleet Foxes míří do Prahy se šest let očekávaným albem

14.12.2017 21:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Fleet Foxes míří do Prahy. Indie folková kapela, oceňovaná především pro své promyšlené texty a vokální harmonie, letos vydala dlouho očekávané album s názvem "Crack-Up". Naživo si jej spolu s dalšími písněmi budete moci poslechnout 2. července 2018 ve Velkém sále Lucerny. Vstupenky budou v prodeji od pátku 15. prosince od deseti hodin v síti Ticketpro ve speciální vánoční nabídce za 890 Kč, po vyprodání bude k dispozici omezená kapacita early bird vstupenek za 990 Kč, poté bude standardní vstupné 1 190 Kč.

Kapela se dala dohromady na předměstí Seattlu kolem roku 2006, kdy se Robin Pecknold na škole seznámil se Skylerem Skjelsetem. Do širšího povědomí se však dostali až v roce 2008 vydáním EP "Sun Giant" a následně debutového alba "Fleet Foxes", které se umístilo na vrcholu mnoha žebříčků nejlepších alb roku. S druhou deskou "Helplessness Blues" se kapela rozrostla na šest členů. Nahrávka byla kritiky opět velmi pozitivně přijata, kapele přinesla dokonce nominaci na cenu Grammy.

Na třetí album "Crack-Up", které je pojmenováno podle stejnojmenné eseje F. Scotta Fitzgeralda, si fanoušci po celém světě museli počkat celých šest let. Od první desky uplyne v roce 2018 deset let, které Fleet Foxes oslaví letním turné, v rámci něhož zavítají i do Prahy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY