Egyptská zpěvačka Shyma jde na dva roky do vězení. Příliš sugestivně jedla banán

14.12.2017 17:17 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Shyma je egyptská zpěvačka. A pokud jste taky egyptská zpěvačka, dávejte si pozor na to, jakým způsobem budete ve svých videoklipech pojídat různé pokrmy. Třeba banán. Bude-li totiž vaše krmení příliš sugestivní, může vás soud poslat do basy.

Jako právě zmíněnou Shymu. Ta před nedávnem vypustila do světa klip ke svému songu "I Have Issues". Ve snímku režírovaném Mohamedem Gamalem se v několika záběrech zakusuje do banánu způsobem, který následně slušné Egypťany doslova pobouřil a (vedle milionu zhlédnutí během prvního týdne od zveřejnění) spustil lavinu stížností a obvinění z poškozování veřejné morálky.

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat, a přestože zpěvačka tvrdí, že nestoudné záběry do výsledného videa režisér vložil bez jejího souhlasu, byli koncem měsíce oba zatčeni. Káhirský soud pak byl nemilosrdný: Shyma i Gamal byli odsouzeni k pokutě v přepočtu 12 000 korun a ke dvěma letům vězení.

Na útržky kontroverzního videa se můžete podívat níže a následně můžete přemýšlet, kolik let by v Egyptě nahrabaly třeba takové ikonické Rihanniny bradavky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY