Ministry se v novince "Antifa" (nepřekvapivě) obouvají do současné Ameriky

14.12.2017 14:33 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Současná politická situace ve Spojených státech amerických je vydatným zdrojem inspirace pro hudebníky napříč žánry i styly. Nedávno se k problematice vyjádřil Neil Young, velmi nesmlouvavý bude i Eminem.

Téma očividně není cizí ani industriálním metalistům Ministry. V novince "Antifa" nesmlouvavě bojují proti rasismu, fašismu a Donaldu Trumpovi (přičemž si v klipu pomáhají slovníkovými definicemi) a staví se spíše na stranu anarchie. Svižnou skladbu s ostrými riffy koření podstatná porce elektroniky, hlas frontmana Ala Jourgensena však zůstává trochu utopený a skladba postrádá náboj a energii dávných Ministry. Celkovému dojmu moc nepomůže ani klip, který střídá záběry na zakukleného zpěváka se scénami z demonstrací. Objevuje se Trump i maska proslavená hackerským hnutím Anonymous.

Čtrnáctá studiová deska kapely dostala jméno "AmeriKKKant" a do obchodů měla dorazit původně ještě letos. Nakonec však vyjde 9. března, a to na labelu Nuclear Blast. Album nabídne devět skladeb přičemž plná třetina z nich svou délkou přesáhne osm minut. Tracklist novinky je následující: I Know Words, Twilight Zone, Victims of a Clown, TV5/4Chan, We’re Tired of It, Wargasm, Antifa, Game Over, AmeriKKKa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY