Dokument o Davidu Bowiem dorazí na HBO již 8. ledna

14.12.2017 11:58 - Ondřej Kocáb | foto: Warner Chappell Music

Nezapomenutelný hudební chameleon David Bowie by v lednu 2018 oslavil již 71. narozeniny. Již k loňskému výročí byl připraven dokumentární snímek "The Last Five Years" mapující kariéru britského hudebníka od Reality Tour v letech 2003-2004 přes dlouholetou pauzu až po dvě poslední, zdařilé desky "The Next Day" a "Blackstar". Poprvé byl vysílán loni na britské BBC, 8. ledna dorazí i na kanál HBO.

Snímek producenta Davida Whatelyho, který režíroval i dokument "Five Years", nabídne plno záběrů a rozhovorů ze zákulisí s postavami, které byly přímými kolegy v posledních letech, a nechá nahlédnout také do příprav posledního Bowieho díla, muzikálu "Lazarus". Ten je přímo ovlivněn jeho životní kariérou a prokládají ho známé zpěvákovy hitovky.

Ve snímku se objeví i manažer, producent a v posledních měsících života také Bowieho hlas na zemi Tony Visconti. Ten poodkryje především veškeré dění za deskou "Blackstar". Nechybí ani jamovací session Bowieho poslední kapely, která s ním tvořila závěrečná alba, v sestavě Earl Slick, Gail Ann Dorsey a Carlos Alomar. Zmíněný je také koncert v Praze z roku 2004, kde se objevily první Bowieho zdravotní problémy, po kterých následovalo už jen jediné vystoupení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY