Tublatanka v písni "Duch Vianoc má inú tvár" přeje mír lidem na celém světě

12.12.2017 15:55 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Tublatanka zažila se svojí vánoční tvorbou zlaté časy a navázala by na ně ráda s novou tématickou písní "Duch Vianoc má inú tvár". Nahrála ji ve studiu Lavagance během posledního listopadového týdne, autorsky se pod ni podepsali manželé Maťo a Mirka Ďurindovi a téma je v zásadě jednoduché - změna trávení svátků vánočních u lidstva jako takového.

"Když jsme byli děti, všichni jsme trávili Vánoce doma u stromečku. Dnes už spousta lidí cestuje k moři a do exotických krajin. Dědu Mráze vyměnil Santa Claus a už v listopadu jsou všechny výklady prosvětleny vánoční výzdobou. Děti na vesnicích a ve městech si nehrají ve sněhu, protože ten je už jen na horách, a domy si obmotáme světýlky, aby svítily jako v Las Vegas," vysvětluje poselství Maťo Ďurinda. Přesto celkové vyznění nemá být depresivní, jedná se pouze o konstatování faktu s tím, že podstata leží někde jinde.

"Osobně si na Vánoce přeju hlavně mír v celém světě. Aby netrpěly děti ani nikdo jiný ve válkou zmítaných oblastech typu Sýrie, Iráku, Ukrajiny a v dalších oblastech. Současné války mě znepokojují," dodává Ďurinda. Tublatanka už natočila řadu lepších vánočních skladeb, ani tato si však nezaslouží opovržení. Řady fanoušků pak jistě potěší zpráva, že v příštím roce se kapela chystá natočit nové řadové album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY