Voila! zvou albem "On The Waves" na žánrově pestrou hudební cestu

20.12.2017 16:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Angličtina, slovenština i francouzština zazní na druhém albu česko-slovenské skupiny Voila! Nástupce tři roky starého debutu "Décollage" nazvaný "On The Waves" je zajímavým žánrovým koktejlem s ingrediencemi v podobě elektro-swingu, šansonu, popu i hip hopu.
7/10

Voila! - On The Waves

Skladby: Arles, Avignon, Fine, Tulácká, Duo, Casanova Boys, Twist Game, On The Waves, Tealovers, V růžových šatách
Vydáno: 13.10.2017
Celkový čas: 38:20
Vydavatel: kapela

Druhé album multižánrové party Voila! je podobně jako debut velmi různorodé. A to jak žánrově, tak i jazykově. Slovenská zpěvačka Zdenka Trvalcová zvládá nejen rodný jazyk, ale i francouzštinu a angličtinu. Navíc obě řeči na skvělé úrovni. To, co se zdá být předností, ale může být paradoxně i neduhem. Album je díky své roztříštěnosti sice velmi pestré a zajímavé, ale postrádá větší soudržnost a celistvost. "On The Waves" je tak spíš kolekcí různorodých písní než klasická nahrávka.

Hudebně jsou ovšem Voila! poutaví, a pokud jim výše uvedené odpustíme, dostaneme hudebně atraktivní desku od výborných hudebníků. Z alba překvapivě nejvíce zaujme emotivní balada "Tealovers". Ta svou línou, ale nakažlivě přitažlivou atmosférou umí oslnit posluchače s každým dalším poslechem více a více. Druhým vrcholem je naopak jedna z nejenergičtějších skladeb, šansonově-elektroswingová "Casanova Boys", kde zpěvačka Zdenka vokálně připomene dnes hudebně neaktivní welšskou hvězdu Duffy. Druhé album "On The Waves" je takové příjemné hudební cestování. Ostatně při psaní písní se Zdenka Trvalcová inspirovala právě příběhy ze svých cest.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY