Jaroslav 'Olin' Nejezchleba na "Nečekané návštěvě" zavzpomínal na Petra Skoumala

14.12.2017 18:30 - Ondřej Hricko | foto: Honza Prusa / musicserver.cz

Ačkoliv je hudebník Jaroslav Nejezchleba, známý pod přezdívkou Olin, na scéně už nějaký ten pátek, "Nečekaná návštěva" je teprve jeho druhým sólovým albem. To vyšlo letos v létě a my se k této povedené nahrávce plné hostů i osobních upřímných textů v naší recenzi vrátíme.
8/10

Jaroslav 'Olin' Nejezchleba - Nečekaná návštěva

Skladby: Naděje, Lihoryty, Teide, Song o kvalitní písni, Na Portě, Nečekaná návštěva, Jeden den, Amerika, Kalné vody, Čekárna
Vydáno: 14.07.2017
Celkový čas: 43:07
Vydavatel: 100Promotion

Jaroslav 'Olin' Nejezchleba působil vždy tak trochu ve stínu a na úkor jiných hudebníků. Jako sideman spolupracoval s mnoha tuzemskými hudebníky, mimo jiné s Vladimírem Mišíkem v ETC, s Petrem Kalandrou, s písničkářkou Radůzou, Čechomorem či Petrem Skoumalem. V současné době pak aktivně působí v Blues Session a v Triu Ivana Hlase.

Olin je především skvělý instrumentalista, hráč na violoncello, housle či perkuse. Na "Nečekané návštěvě" ale září i jako charismatický zpěvák - do svých výhradně autorských písní schopně napasoval melancholicky zasněný vokál. Kromě něj na albu uslyšíme i skvělou Martu Kubišovou v baladě "Amerika", která svým silným hlasem skladbě dodala příjemný drajv. Nejvýraznější kusem desky je ovšem country inspirovaná sarkastická pecka "Na Portě" s hostujícím Vladimírem Pavlíčkem z ETC, kterou Olin hraje i společně s Blues Session. Půvabnou, atmosférou téměř vánoční písní jsou "Lihoryty", kde si autor společně se svou pravou rukou Norbim Kovácsem pohrál se sborovými aranžemi a atmosférou. Krásnou vzpomínkou na zemřelého Petra Skoumala je titulní balada "Nečekaná návštěva", ve které prostřednictvím postaviček z Večerníčků připomíná jeho skladatelskou tvorbu pro televizi. Nejezchleba na svém druhém sólovém albu (první byl "Noční lov" z roku 2010) představil silnou autorskou kolekci, a přidal tak další dílek do bohaté tuzemské písničkářské scény.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY