Rock for People bude mít svou zimní edici hned na třech místech

05.12.2017 15:43 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Rock for People se vrací se zimní verzí festivalu, který se příští rok bude konat hned ve třech městech, a to nejprve 1. března v Malé sportovní hale na Výstavišti v Praze, následující den v bratislavské Refinery Gallery a třídenní maraton zakončí v Hale B na brněnském Výstavišti. Předprodej vstupenek je k dispozici v síti GoOut za 690 Kč. V případě, že již máte nebo plánujete zakoupit i vstupenky na letní Rock for People, pak pro vás pořadatelé připravili také výhodnou cenu zimní verze za 490 Kč. Ceny platí do 31. prosince.

Hlavní hvězdou Rock for People Winter budou německé rockové superstar Beatsteaks, kteří Českou republiku naposledy navštívili letos v listopadu, kde zahráli strhující koncert v klubu Roxy. Beatsteaks patří zejména v rodném Německu k nejpopulárnějším kapelám, kde mnohdy plní roli headlinerů velkých festivalů. Tu si tedy v březnu vyzkouší i u nás a na Slovensku.

Pořadatelé Rock for People přivábili i další zajímavá jména. Po úspěšných setech na letošním hradeckém letišti se znovu vrátí dvojice Idles a Kontrust. První jmenovaní pocházejí z anglického Bristolu a ač fungují teprve od roku 2012, již nyní patří mezi nejzajímavější post-punkové formace. Rakouští Kontrust jsou už mnohem zkušenější. Tahle veselá sebranka v čele se zpěvačkou Agatou Jarosz totiž již od roku 2001 kombinuje rakouský folklor s klasickým nu-metalem. Na letošním ročníku hradeckého festivalu patřili jednoznačně k jeho největším překvapením.

Zcela neokoukaní jsou The King Blues s frontmanem Jonnym "Itchem" Foxem. Londýnští divočáci představí českému publiku svou neotřelou energickou směs ska, punku, folku a trip-hopu. Jejich rukopis je takovým prolnutím Public Enemy a The Clash. Druhými novici budou mladé Američanky Doll Skin, které kapelu založili v roce 2013 a dosud stačily vydat dvě EP a jedno plnohodnotné album "Manic Pixie Dream Girl", které vydaly letos v červnu.

Rock for People Winter tak nabídne ověřená i neokoukaná jména tvořící velmi zajímavý line-up. "Těším se, že se s našimi věrnými česko-slovenskými fanoušky potkáme i v zimě. Line-up, který jsme připravili, opět nabídne oblíbené kapely i čerstvé novinky. Jedno je však jisté: Všechny nás spolehlivě zahřejí, pobaví a připraví na letní festivalovou sezónu," říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY