shop.musicserver.cz
Nové desky 49-52/2017 - od Eminema přes Walkera Hayese po Hvězdné války

Nové desky 49-52/2017 - od Eminema přes Walkera Hayese po Hvězdné války

Vydáno: 18.12.2017 07:07 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na konec roku už zbylo velmi málo hudebních novinek, a tak vám je servírujeme pěkně pohromadě. Tu nejzářivější má na svědomí Eminem a jeho kupa hostů, Barbra Streisand se blýskne živákem, Elbow rekapitulují, představíme soundtracky z aktuálního dílu "Star Wars" a "Jumanji" a countryového Walkera Hayese.

Pokud se v pondělí 18. prosince vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Eminem - Revival (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rap / hip hop

Eminem - Revival
Fanoušci Eminema si už zvykli, že si občas musí počkat na jeho alba delší dobu. Tentokrát čekali na nástupce "The Marshall Mathers LP 2" přesně čtyři roky, ale na druhou stranu jim jejich trpělivost americký rapper na albu "Revival" kompenzuje měrou vrchovatou. Nabízí jim bezmála osmdesát minut hip hopu a rap rocku, rozdělených do devatenácti skladeb a navíc řadu hvězdných hostů. V jeho politickém rozhořčení, které se nese albem, ho podpořili Beyoncé, Phresher, Ed Sheeran, Alicia Keys, X Ambassadors, Skylar Grey, Kehlani a Pink. Někteří z nich se pak podíleli i na produkci, v níž ale těmi hlavními vedle Eminema byli Dr. Dre a Rick Rubin. Společně se rozhodli i pořádně vytěžit hudební archivy a vysamplovali například "Zombie" The Cranberries, "I Love Rock 'n' Roll" Joan Jett And The Blackhearts a další písničky od Reginy Spektor, Beastie Boys, Bette Midler, Barryho Whitea či Run DMC. Několik písniček už Eminem umístil na své VEVO.


John Williams - Star Wars: The Last Jedi (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

John Williams - Star Wars: The Last Jedi
Tento čtvrtek měl dlouho očekávanou premiéru další díl vesmírné ságy "Star Wars" s přídomkem "The Last Jedi". Okamžitě začal sklízet nadšené recenze, a tak lze očekávat, že se stane velkým vánočním hitem. Při jeho sledování umocňuje divákům dojmy scénická hudba, kterou nemohl dostat na starosti nikdo jiný než John Williams, autor hudby všech hlavních snímků ságy od Epizody IV. Jeho hudbu naporcovanou do dvaceti skladeb samozřejmě najdete i na soundtracku "Star Wars: The Last Jedi", jehož ukázky uslyšíte na stránkách Supraphonline.cz.


Tip týdne

Walker Hayes - boom. (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: country / pop

Walker Hayes - boom.
Rodák z Mobile v Alabamě Walker Hayes se do Nashvillu přestěhoval už v roce 2005, ale do loňského roku stihl vydat pouze nepříliš úspěšný debut "Reason To Rhyme" a spolupracovat na albech Colta Forda a Rodneyho Atkinse. Vše se změnilo až vloni, kdy ho vzal pod křídla zřejmě nejvytěžovanější country autor Shane McAnally. Následovala dvě EP, úspěšný singl "You Broke Up With Me" a nyní i album "boom.", na kterém kombinuje country s popem, hip hopem, rapem a dalšími styly, takže se blíží stylu, který je v poslední době nazývaný jako bro-country. Mezi deseti písničkami, které na album zařadil, najdete i duet s americkou autorkou a zpěvačkou Nicolle Galyon, která se podílela na deskách RaeLynn, Kenny Chesneyho nebo Lady Antebellum. Blíže poznáte Walkera Hayese na jeho VEVU.


Barbra Streisand - The Music...The Mem'Ries...The Magic (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / standardy

Barbra Streisand - The Music...The Mem'Ries...The Magic
Barbra Streisand vydala v roce 2016 album "Encore: Movie Partners Sing Broadway" a s ním pak vyrazila na kratší turné po severní Americe zahrnující patnáct zastávek ve Spojených státech a jednu v Kanadě. Nyní vychází záznam mapující toto turné, který dostal název "The Music...The Mem'Ries...The Magic". K dispozici bude ve dvou verzích - standardní a deluxe edici. Ta první nabídne devatenáct písniček, včetně duetů s Anthonym Newleym a Jamie Foxxem. Druhá bude bohatší o další disk a skladeb je zde hned sedmadvacet včetně povídání o vzniku zmiňovaného alba. Ukázky skladeb právě této verze vám nabízí americký Amazon.


NF- Perception (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

NF- Perception
Eminem nebude jediným rapperem a dokonce ani jediným bílým rapperem, jehož desku vám tentokrát představíme. Tím dalším je Nathan John Feuerstein, který si říká NF. Má na svém kontě již čtyři alba, včetně debutu pod občanským jménem a představované desky "Perception", která vyšla už na konci října. K nám se dostává s mírným zpožděním, a to hlavně díky ohlášení dubnového koncertu v MeetFactory a také díky tomu, že se mu s ním povedlo vyšplhat na vrchol americké hitparády. Co zaujalo Američany na šestnácti skladbách, v nichž jako jediného hosta uslyšíte zpěvačku Ruelle, zjišťujte prostřednictvím jeho VEVA, kde je celé album ke slyšení.


Iron Savior - Reforged: Riding On Fire (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Iron Savior - Reforged: Riding On Fire
Německá power metalové formace Iron Savior připravila nově nahranou kolekci svých nejlepších skladeb "Reforged - Riding On Fire". Kapela se rozhodla pro tento krok zejména proto, že jejich starší alba již nejsou dostupná a připravit jejich reedici není možné z právních důvodů. Na YouTube.com najdete trailer.


Henry Jackman - Jumanji: Welcome To The Jungle (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: filmová hudba

Henry Jackman - Jumanji: Welcome To The Jungle (soundtrack)
Do světových kin vstoupil také americký snímek "Jumanji: Welcome To The Jungle" inspirovaný filmem "Jumanji" z roku 1995, kde si hlavní roli zahrál Robin Williams. Hráči jsou tentokrát ale vtaženi přímo do hry, a tak koncept je trochu jiný. Hraje jim k tomu hudba, kterou má na svědomí Henry Jackman, stejně jako stejnojmenný soundtrack. Na něm scénickou hudbu rozdělil do celkem devětadvaceti skladeb a jejich ukázky jsou ke slyšení na stránkách e-shopu Amazon.com.


Lautten Compagney & Dorothee Mields - Claudio Monteverdi: La dolce vita (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický zpěv

Lautten Compagney & Dorothee Mields - Claudio Monteverdi: La dolce vita
Claudio Monteverdi je v poslední době velmi vyhledávaným autorem nejrůznějších interpretů a souborů. Čeští fanoušci mají ještě v živé paměti na Grammy nominovaný recitál Magdaleny Kožené a nyní se do něj pustili společně berlínský orchestr Lautten Compagney a sopranistka z Gelsenkirchenu Dorothee Mields. Z jeho díla na pomezí renesance a baroka nahráli hned dvaadvacet písní, jejichž seznam a ukázky najdete na německém Amazonu.


Elbow - The Best Of (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Elbow - The Best Of
Ze své více než dvacetileté hudební kariéry vybrali populární Elbow ty nejlepší kousky, které nyní přináší posluchačům jako novou "The Best Of" kolekci. Nahrávka obsahuje navíc předělávku kousku od The Beatles "Golden Slumbers". K dostání je také deluxe edice nahrávky s dalšími písněmi navíc. "Výběrové kolekce jsou dobrá cesta, jak se představit novým fanouškům. Já sám jsem takto poznal tvrbu Leonarda Cohena nebo i Fleetwood Mac. Sami jako muzikanti máme výběr spjatý s důležitými vzpomínkami, a proto jsme na něj patřičně hrdí," prozradil Guy Garvey. Podrobnější informace včetně tracklistu najdete na Elbow.co.uk


Scooter - 25 Years Wild & Wicked (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electro

Scooter - 25 Years Wild & Wicked
Německá taneční formace Scooter slaví pětadvacet let na hudební scéně a pro své fanušky má pod stromeček připravenou obsáhlou kolekci. Nese titul "25 Years Wild & Wicked" a ve standardní edici obsahuje tři CD nosiče s celkovým počtem šedesáti tří písní. K dostání je také pětidisková edice s piano verzemi vybraných skladeb a velkým množstvím různých mixů. Ukázky k poslechu najdete na qobuz.com.


Dále vyšlo v 49. týdnu:

Alvenrad - Heer (Mystic Production)
Carpathian Forest - The Fucking Evil Years (Mystic Production)
Coronatus - Secrets Of Nature (Mystic Production)
Coronatus - Secrets Of Nature (Limited Edition) (Mystic Production)
Fred Astaire - The Astaire Story (Universal)
Game Over - Claiming Supremacy (Mystic Production)
John Coltrane - Chasing Trane (DVD) (Universal)
John Coltrane - Chasing Trane (BluRay) (Universal)
Kendrick Lamar - Damn./Limited Edition (Universal)
Rupert Gregson-Williams - The Crown Season Two (Soundtrack From The Netflix Original Series) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Beastie Boys - Hot Sauce Committee, Pt. (Universal)
Beastie Boys - The In Sound From Way Out (Universal)
Beastie Boys - To The 5 Boroughs (Universal)
Billie Holiday - Classic Lady Day (Universal)
Bob Dylan - Love And Theft (Sony Music)
Bob Dylan - Saved (Sony Music)
Bob Dylan - Time Out Of Mind 20Th Anniversary (Sony Music)
Bruce Springsteen - Vinyl Collection Vol 2 Box Set (Sony Music)
Carpenters - A Kind Of Hush (Universal)
Carpenters - A Song For You (Universal)
Carpenters - Carpenters (Universal)
Carpenters - Carpenters 12-Lp Box/Ltd (Universal)
Carpenters - Close To You (Universal)
Carpenters - Horizon (Universal)
Carpenters - Lovelines (Universal)
Carpenters - Made In America (Universal)
Carpenters - Now & Then (Universal)
Carpenters - Passage (Universal)
Carpenters - The Singles 1969-1973 (Universal)
Carpenters - Ticket To Ride (Universal)
Carpenters - Voice Of The Heart (Universal)
Future - Future (Sony Music)
Future - Hndrxx (Sony Music)
Game Over - Claiming Supremacy (Mystic Production)
Iron Savior - Reforged - Riding On Fire (Mystic Production)
Leonard Cohen - Greatest Hits (Sony Music)
Leonard Cohen - Live In London (Sony Music)
Leonard Cohen - The Future (Sony Music)
Pentatonix - A Pentatonix Christmas Deluxe (Sony Music)
Ramin Djawadi - Game Of Thrones (Music From The Hbo® Series - Season 7) (Sony Music)
Rammstein - Herzeleid (Universal)
Rammstein - Liebe Ist F]R Alle Da (Universal)
Rammstein - Reise, Reise (Universal)
Rammstein - Reise, Reise (Universal)
Rammstein - Rosenrot (Universal)
Rammstein - Sehnsucht (Universal)
Různí - Bang: The Bert Berns Story (Sony Music)
Stan Getz - The Stan Getz Bossa Nova (Universal)
SZA - CTRL (Sony Music)

Reedice:
Ihsahn - After (Universal)
Ihsahn - Angl (Universal)
Ihsahn - Das Seelenbrechen (Universal)
Ihsahn - Eremita (Universal)
Ihsahn - The Adversary (Universal)
Johnny Mathis - The Voice Of Romance: The Columbia Original Album Collection (Sony Music)

Dále vychází:

Anthrax - We ´ve Come For You All / Greater Of Two Evils (Mystic Production)
Armin Van Buuren - A State Of Trance Year Mix 2017 (Sony Music)
Avenged Sevenfold - The Stage Deluxe Edition (Universal)
Billie Holiday - Classic Lady Day (Universal)
Caliban - Memoirs (2009-2017) (Sony Music)
Dinah Washington - The Divine Miss Dinah Washington (Universal)
Grave Pleasures - Dreamcrash (Sony Music)
Johannes Oerding - Alles Brennt - Live In Hamburg (Sony Music)
Josef Bulva - Josef Bulva Spielt Chopin (Sony Music)
Rush - A Farewell To Kings (Deluxe) (Universal)
Různí - Pitch Perfect 3 (soundtrack) (Universal)
Scooter - 25 Years Wild & Wicked/Ltd (Universal)
Scooter - 25 Years Wild../Dlx Ltd (Universal)
Scripture Lullabies - Hidden In My Heart (A Lullaby Journey Through Scripture) (Sony Music)
Scripture Lullabies - Hidden In My Heart (A Lullaby Journey Through Scripture) Vol. II (Sony Music)
Scripture Lullabies - Hidden In My Heart (A Lullaby Journey Through The Life Of Jesus) Vol. III (Sony Music)
Stan Getz - The Stan Getz Bossa Nova (Universal)
The Flower Kings - A Kingdom Of Colours (1995 - 2002) (Sony Music)

Vychází na vinylu:
Arcade Fire - Put Your Money On Me (singl) (Sony Music)
Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Heart Club Band (Universal)
Beatles - The Christmas Records (Universal)
Benny Andersson - Piano (Universal)
Bob Dylan - The Music That Inspired Girl From The North Country (Sony Music)
Donovan - Greatest Hits (1969) (Sony Music)
Earth, Wind & Fire - Greatest Hits Vol. 1 (1978) (Sony Music)
Frank Turner - Songbook (Universal)
Hans Zimmer & Benjamin Wallfisch - Blade Runner 2049 (soundtrack) (Sony Music)
Ihsahn - After (Universal)
Ihsahn - Angl (Universal)
Ihsahn - Das Seelenbrechen (Universal)
Ihsahn - Eremita (Universal)
Ihsahn - The Adversary (Universal)
Jackson 5 - Christmas Album (Universal)
Marduk - Dark Endless (25th Anniversary Edition) (Sony Music)
Muddy Waters - The Best Of Muddy Waters (Universal)
Natalie Dessay - Between Yesterday And Tomorrow (The Extraordinary Story Of An Ordinary Woman) (Sony Music)
Original London Cast Of Girl From The North Country - Girl From The North Country (Original London Cast Recording) (Sony Music)
Roy Orbison - A Love So Beautiful: Roy Orbison & The Royal Philharmonic Orchestra (Sony Music)
Russ - There'S Really A Wolf (Sony Music)
Různí - Beatline 1967-1969 (Supraphon)
Různí - Pitch Perfect 3 (soundtrack) (Universal)
Sly & The Family Stone - Greatest Hits (1970) (Sony Music)
Stevie Wonder - Someday At Christmas (Universal)
Sweet - Desolation Boulevard (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Funny, How Sweet Co Co Can Be (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Give Us A Wink (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Off The Record (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - Sweet Fanny Adams (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Sweet - The Rainbow (Sweet Live In The Uk) (New Vinyl Edition) (Sony Music)
Taylor Swift - Reputation (Universal)
Teodor Currentzis - Tchaikovsky: Symphony No.6 (Sony Music)
The Killers - Day & Age (Universal)
The Killers - Direct Hits (Universal)
The Killers - Sam'S Town (Universal)
The Killers - Sawdust (Universal)
The Offspring - Ixnay On The Hombre (Universal)
Tyler, The Creator - Flower Boy (Sony Music)
Walk The Moon - What If Nothing (Sony Music)
Yeah Yeah Yeahs - Fever To Tell (Universal)

Reedice:
IAMX - Volatile Times (Universal)
Die Fantastischen Vier - Rekord (Sony Music)
Marduk - Dark Endless (25th Anniversary Edition) (Sony Music)
Pearl Jam - Binaural (Sony Music)
Pearl Jam - No Code (Sony Music)
Pearl Jam - Pearl Jam (Sony Music)
Pearl Jam - Pearl Jam Twenty (soundtrack) (Sony Music)
Pearl Jam - Rearviewmirror (Greatest Hits 1991-2003) (Sony Music)
Pearl Jam - Riot Act (Sony Music)
Pearl Jam - Vs.(Expanded Edition) (Sony Music)
Pearl Jam - Yield (Sony Music)
Sweet - The Rainbow (Live) (Sony Music)

NÁZORY
  • Eminem (Tony, 19.12.2017 09:27) Reagovat

    Mně se strašně líbí píseň Need Me, kterou má s P!nk :)) Tá je skvělá. Pink a Eminem hudebně k sebe prostě jdou :))

  • Docela nedávno jako "typ týdne" Lady Antebellu... (Nettles, 30.12.2017 05:43) Reagovat

    Docela nedávno jako "typ týdne" Lady Antebellum, tentokrát Walker Hayes... Docela nečekané a o to víc fajn, že zrovna us country music - konečně se najde server, pro jehož tvůrce není tento žánr něco "sprostého"... přestože samozřejmě uznávám, že co se fanoušků v ČR týče, jedná se o minoritu.

    Rebě zdar! :-D

  • V novém roce zatím žádné desky nevyšly nebo ... (Adam, 13.01.2018 21:25) Reagovat

    V novém roce zatím žádné desky nevyšly nebo tato rubrika skončila spolu s minulým rokem?

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Scooter oslaví třicet let fungování novým albem, zahrají i na Benátské! (03.02.2024 10:44)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu