S listopadem přišlo Jaro

05.12.2017 09:58 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Za novým projektem stojí ostravský písničkář a multiinstrumentalista Jaroslav Korbel, který si ke své debutové nahrávce "Eternalism" přizval hostující hudebníky z rodného kraje, ale i Martina Tvrdého (Bonus, Člověk pokrokový), který desku produkoval. O mastering se postaral Amak Golden (Golden Hive Studio).

Debutové album, které vyšlo pod hlavičkou Jaro, dostalo jméno "Eternalism" a slibuje opojnou výpravu na vlnách folktroniky. Korbel na něm staví stejně tak na aktuálním indie rockovém zvuku jako experimentálních nutkáních, řízné kytary se zde potkávají s chytlavým popem inspirovaným takovými jmény jako Sufjan Stevens, Alt-J, St. Vincent, Spoon, Tame Impala nebo třeba Adult Jazz.

"Jaro je začátek nekonečného cyklu, start něčeho nového a závěr něčeho jiného. Jaro reprezentuje ideje všudypřítomného přirozeného řádu," říká k desce sám Korbel, který se na své první ambiciózní nahrávce nebojí výprav do oblastí mytologie, filozofie či mezilidských vztahů. Na dynamickém debutu po Korbelově boku dále hrají Vladislav Uzi Uskov ze stoupající ostravské hvězdy February, talentovaný osmnáctiletý bubeník Adam Olšák (rovněž February) a nekompromisní multižánrový baskytarista Jan Struminský (Clamortis).

Album bylo vydáno v rámci edice Full Moon Forum 3. listopadu 2017.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY