"Midnight Mass" Toma Chaplina je plná vzpomínek

05.12.2017 10:56 - Dan Hájek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Keane jsou u ledu, a tak Tom Chaplin po svém sólo debutu "The Wave" vydal již druhou desku "Twelve Tales Of Christmas". Ta se nese v duchu zimních a vánočních témat, vyhnul se však opakování notorických tradicionálů a napsal osm nových autorských písní. K těm pak přidal čtyři coververze oblíbených songů, mezi nimiž jsou "Walking On The Air" (Howard Blake), "2000 Miles" (The Pretenders), "River" (Joni Mitchell) a "Stay Another Day" (East 17); zejména poslední zmíněná v novém aranžmá a s Tomovým vokálem funguje výtečně.

Jednou z těch autorských skladeb je i působivá "Midnight Mass". Ta je zjevně věnována všem pejskařům (nápověda: v bookletu alba je věnování psímu mazlíčkovi jménem Wiggy) a všímá si i životního cyklu, kdy o Vánocích v hezkém vzpomínáme na blízké, kteří nás již opustili. V tomto duchu se nese i samotný scénář, který napsal Adam Tudhope, klip pak zrežíroval Johny Mourgue. Ve snímku se odráží vánoční svátky, ale i prostá dějová linie s melancholickým podkresem. Vyprávění je komorní a nechává v plné míře rozvinout všechny emoce.

Tom Chaplin s "Midnight Mass" vzpomíná a připomíná, že Vánoce jsou i svátky plné vzpomínek a radosti ze setkávání s okruhem známých a přátel. Píseň samotná je pak povedenou návnadou na celek "Twelve Tales Of Christmas", na němž nechybí poutavé melodie a nezaměnitelný Tomův hlasový projev a které zároveň nepotrápí již ohranými vánočními fláky.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY