Finální Ozvěny Vinyly představí White Wigwam a Misty Picture

04.12.2017 11:45 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Druhý z večerů v pražském Café V lese se oproti tomu prvnímu odkloní od tvrdých kytar k subtilní elektronice. Večery, které každý podzim v Praze a Brně představují to zajímavé (a méně zjevné) ze zdejší bohaté hudební scény, budou pro rok 2017 završeny koncerty dvou nenápadných projektů, jejichž tvorba však aktuálně patří k tomu vůbec nejlepšímu, na co lze narazit. Koncertní večer se uskuteční 7. prosince a vstupné bude 100 Kč.

Za White Wigwam stojí Martin Sýkora, jinak člen nevyzpytatelných Rouilleux a špinavých Pretty Old Sound. Jeho aktuální EP "Zrnění" navazuje na debutové "Ground/Trigger" (2014), a byť se na něm prochází po částečně jiných zvukových cestách, znovu nabízí hudbu čitelnou i tajemnou a před své posluchače rozprostírá rozlehlé, mrazivé a hypnotické krajiny modulárního minimalismu. Aktuální album zaštítil label Red for Colour Blind (dále Dizzcock či Střed světa). Vzdušná hudba, která si ale posluchače dokáže natěsno připoutat. Kyselinky a divní zdrogovaní pavouci.

Misty Picture jsou prozatím jen koncertním projektem, za nímž stojí s kolektivem Genot Centre spjatí Barbora Polcerová a Wim Dehaen. Do vrstevnaté hudby vstupují rovnou měrou oba protagonisté, kteří do ní vnášejí osobitost svých přístupů, jak je můžeme znát ze sólové tvorby (Polcerová aktuálně vydala pod jménem Enchanted Lands vtahující album "Feed Goals"). Jejich pozoruhodné digitální harmonie jim už zajistily mimo jiné společný koncert s Visible Cloaks, duem, jehož elektronika má podobně nenuceně optimistické vyznění. Magie přelévajících se zvuků.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY