Jaksi Taksi chtějí být na devátém albu raději "Offline"

10.12.2017 15:30 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Pražská pop-punková stálice Jaksi Taksi si po albu "Signál" dala šest let pauzu. Nyní ale přichází s čerstvým materiálem "Offline", a jak název napovídá, nosným tématem desky je současný život ve virtuálním světě. Volně tak navazují na nahrávku "Online" z roku 2001.
7/10

Jaksi Taksi - Offline

Skladby: Offline, Vlajky, Křídla, Stokrát, Přestaň lhát, Hater, Věci se dějí, Závěrečná, Selfie, Párty, Naše loď, Nashledanou, Chaos, Show
Vydáno: 25.9.2017
Celkový čas: 44:17
Vydavatel: Jaksi Taksi

Pražákům Jaksi Taksi to i po letech pořád šlape. A nic na tom nemění ani fakt, že hudebně se kapela příliš neposouvá a stále se drží pop-punkových postupů, načerpaných zejména z americké scény. Jaksi Taksi ale na to mají právo, vždyť je to naše snad nejdéle sloužící žánrová skupina. Po albu z roku 2011 "Signál" si ale dala na pár let skladatelskou pauzu a na nový materiál si fanoušci museli chvilku počkat. V textech se jako obvykle trefují do současných trendových nešvarů. Za uši tak dostanou internetoví hejtři, závisláci na sociálních sítích, selfíčkáři i názorově vyhranění aktivisté. Texty jsou sice jednoduché a přímé, ale k pop-punku náramně pasují a hlavně baví: "Je to cool. Letíme osudem na prahu století, 100 megapixelů nahradí objetí, na modrém panelu moderní svatozář, 50 liků je za jeden otčenáš." (skladba "Selfie"). Navíc zpěvák Radek má specifický vokální přednes, který ke kapele neodmyslitelně patří. Kromě kritických textů nechybí ani srdceryvné lovesongy, z nichž nejsilnější je rozchodovka "Závěrečná".

V jednoduchosti prostě může být krása a někdy to k radosti stačí. Novinka Jaksi Taksi je toho důkazem. Jejich "Offline" má vlastně vše, co byste od takové desky čekali, a nutno dodat, že patři k tomu nejlepšímu, co kapela vydala. Pop-punk už sice není tak trendy jako před lety, přesto by si album nějaké fanoušky mělo najít. Stojí za to.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY