shop.musicserver.cz
Nothing More, Futurum, Praha, 28.11.2017

Rudá texaská záře Nothing More oslnila pražský klub Futurum

Vydáno: 30.11.2017 10:22 v sekci Naživo - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Američtí Nothing More sice fungují od roku 2003, ale do Prahy se přijeli podívat úplně poprvé. A je dobře, že se tak stalo právě v rámci turné k poslední skvělé desce "The Stories We Tell Ourselves", která vyšla letos v září. S sebou si přivezli předkapely Psycho Village a In Search Of Sun.

Live: Nothing More

support: Psycho Village, In Search Of Sun
místo: Futurum, Praha
datum: 28. listopadu 2017
setlist: Christ Copyright, Let 'Em Burn, Mr. MTV, Don't Stop, Bass Solo, Ripping Me Apart, Go To War, Just Say When, Do You Really Want It?, I'll Be OK, Here's To The Heartache, Jenny, This Is The Time (Ballast), First Of The Year (Equinox), Salem (Burn The Witch)

Nothing More
© facebook interpreta
Texasané Nothing More nejsou žádnými nováčky, přesto jejich jméno stoupá vzhůru teprve v posledních letech. Dobrou práci odvedla i nejnovější deska "The Stories We Tell Ourselves", která se rockovému kvartetu skutečně velmi povedla. Největším lákadlem tuzemské premiéry ale nebyla jen povedená novinka, ale také energický lídr Jonny Hawkins, který se před lety přesunul zpoza bubenické soupravy na post zpěváka formace.

Do dvou třetin zaplněný klub Futurum rozehřály hned dvě předkapely. Nejdříve rakouští Psycho Village a následně Angličané In Search Of Sun. První jmenovaní začali hrát s půlhodinovým zpožděním oproti avizovanému času. Způsobilo to i nezvykle dlouhé nazvučování, které bylo ve výsledku stejně dlouhé jako samotný dvacetiminutový set formace. Psycho Village si na malé pódium přivezli dvě velké obrazovky, na které pouštěli rozličné vizualizace i nahraná videa. Trio tak mělo k prezentaci hudby až úsměvně stísněné podmínky. Hudebně jim to ale šlapalo výborně. Garážový rock měl nápad a potřebný groove, snad jen zpěvák Daniel Kremsner by měl zapracovat na intonaci. Škoda tak jen krátkého prostoru, kterého se jim dostalo.

Nothing More
© facebook interpreta
Špatní nebyli ani In Search Of Sun z britské metropole, kteří prezentovali svou verzi progresivnaího metalu. V jejich o ne mnoho delším setu se střídaly hutnější metalové pasáže s melodickými, ale trochu nevyrovnaný neostrý zvuk výsledný dojem srážel. Snahy dvou kytaristů tak vyšuměly do prázdna.

Nothing More si pódium vyzdobili červeně zbarvenou vlajkou s motivem aktuálního alba a podivnými nástavci s jen těžko pochopitelným využitím (to odhalili muzikanti později). Samotná kapela s lehkým zpožděním nastoupila s plným nasazením hned po příchodu na scénu skladbou "Christ Copyright" ze tři roky starého eponymního alba. Více pod kotlem ale zatopila novinková píseň "Let 'Em Burn", která fanoušky dostala hned na úvod do slušné euforie. Stejně jako singlová hitovka "Don't Stop", ve které chyběl snad jen doprovodný vokál lídra Papa Roach Jacobyho Shaddixe z videoklipové verze písně.

Nothing More
© facebook interpreta
Nejnovější skladby vůbec fungovaly z celého repertoáru překvapivě nejlépe. Tuzemští fanoušci stačili dostat nové skladby dostatečně pod kůži a Hawkinse neustále vokálně podporovali. Nastolené tempo trochu zakolísalo zhruba v polovině setu, kdy přišly na řadu i klidnější skladby, které asi nezafungovaly tak, jak by měly. Ačkoliv dívky jeho melancholický vokál a vizáž do půli svlečeného naspeedovaného sportovce hltaly v každém okamžiku. Dvě vedle stojící slečny při každém foto úlovku svalnatého lídra dokonce naprosto upřímně vřískaly nadšením. Za zmínku stojí i famózní baskytarové sólo, během kterého byla basa připnutá na jeden ze zmíněných podivných stojanů a v jednu chvíli na ni hráli hned tři členové Nothing More.

Výsledný dojem z koncertu byl velmi dobrý. Trochu zamrzel ne úplně ideální zvuk, který potrápil zejména zpěváka - evidentně se pral také s odposlechem. Snad i to způsobilo, že zejména v klidnějších momentech mu to vokálně úplně nevycházelo a trochu se tempově ztrácel. Ve vypjatějších partech na druhou stranu působil sebevědomě a přesvědčivě. Není pochyb, že texaské partě může v budoucnu slušet i větší pódium a můžeme jen doufat, že ji v nejbližší době uvidíme třeba i na nějaké festivalové stagei.

NÁZORY
  • NM (Stanleyi, 30.11.2017 13:30) Reagovat

    Famózní, neskutečná energie, pocity euforie, to se musí zažít! Propracované texty, úžasně melodické, naléhavé do morku kosti, TO je NAŽIVO kapela roku, pro stovku lidiček v klubu, ale, tohle bude poslouchat celý svět a Grammy jim přeji!

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Still Corners - Dream Talk 9/10
Recenze: Still Corners zvou zdařilou deskou "Dream Talk" do zasněné krajiny Nad hudební scénou sice letos svá křídla rozpíná country, ale naštěstí tu jsou i kapely, které trendům nepodléhají. Still Corners sázejí na to, co umí - a tentokrát také na své sny. Na nové desce "Dream Talk" totiž... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 15:30 v sekci Recenze
girl in red - I'm Doing It Again Baby! 9/10
Recenze: girl in red je zpátky! Na desce "I'm Doing It Again Baby!" překypuje sebevědomím girl in red, norská alternativní popařka s červenou čepičkou, se na druhé studiovce "I'm Doing It Again Baby!" znovu hlásí o slovo. A je to jenom dobře. Upřímné, otevřené a autentické umělkyni se totiž se svou nakažlivou a... čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 08:00 v sekci Recenze
Iveta Bartošová - Málo mě znáš 7/10
Hudba v TV: Třídílný dokument "Málo mě znáš" citlivě provází kariérou Ivety Bartošové V návaznosti na úspěch seriálu "Iveta" uvedla streamovací platforma Voyo dokument "Málo mě znáš". Jeho tři díly režíroval Tomáš Klein, který dává na zpěvaččin příběh nahlédnout z mnoha různých úhlů pohledu. Také tento... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 15:00 v sekci Recenze | Hudba v TV
The Libertines - All Quiet On The Eastern Esplanade 8/10
Recenze: The Libertines se na "All Quiet On The Eastern Esplanade" vracejí do minulosti a demonstrují svou sounáležitost Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern... čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 00:00 v sekci Recenze
Mirai - TOMODACHI 5/10
Recenze: Album "TOMODACHI" zachycuje Mirai v období tvůrčí krize Také na své čtvrté studiovce pokračují Mirai v tradici japonských názvů, na hitový standard předešlých počinů ale novinka "TOMODACHI" nenavazuje. Muzikanti říkají, že si na této desce hrají, spíše se ale zdá, že zkrátka... čtěte zde
Vydáno: 14.04.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nothing More v Praze už zase ukazovali, že si zaslouží víc (07.02.2024 13:24)
- Nothing More se vracejí do Prahy (24.01.2024 14:25)
- Naživo: Závěr Rock For People ukázal rockového Bena Cristovao, skvělé Nothing But Thieves a samozřejmě Muse (13.06.2023 14:16)
- Fotogalerie: Vyvrcholení Rock For People na fotografiích (12.06.2023 20:22)
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)
- Naživo: Rock im Park v prvním dni rozzářili Kings Of Leon, speciální duet předvedli Papa Roach s Hollywood Undead (07.06.2023 17:43)
- Nové desky 41/2022 - od Tove Lo přes Red Hot Chili Peppers po Richarda Müllera (20.10.2022 08:00)
- Nové desky 14/2022 - od Camily Cabello přes Jacka Whitea po Papa Roach (13.04.2022 08:00)
- Video: Papa Roach v klipu ke "Stand Up" podporují utlačované (03.02.2022 19:21)
- Video: Papa Roach zvou v klipu "Feel Like Home" do svých obýváků (07.05.2020 11:12)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Themroc Prince The Prodigy Justin Bieber Vladimír Mišík Kabát Adele Queen AC/DC U2 Sia Rush Beyoncé Bono Taylor Swift Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu