K nedožitým 71. narozeninám Radima Hladíka vyjde jeho dosud neznámá skladba

29.11.2017 13:39 - Jiří V. Matýsek | foto: svobodainfo.cz

Kytarista a leader skupin Matadors a Blue Effect Radim Hladík by se 13. prosince dožil jedenasedmdesáti let. V předvečer jeho nedožitých narozenin vyjde jako připomínka tohoto velkého muzikanta skladba "Titulkovka". Tu v Hladíkově studiu objevil a pracně zrekonstruoval jeho syn Radim Hladík jr.

Kytarovou kompozici původně Hladík senior natočil pro povídkový film Vladimíra Michálka, nebyla však použita a dlouhé roky zůstala zapomenuta, částečně i proto, že už neexistoval způsob, jak dvacet let staré soubory uložené v počítači otevřít. Když pak Hladík junior vyklízel otcovu pozůstalost, našel i CD se zálohou skladby. Problém se však opakoval. Až nedávno zvukař a hudební producent objevil program, který soubor dokázal otevřít a přehrát.

"Rekonstruoval jsem skladbu celou noc, zvuk po zvuku. Ručně jsem to stříhal, sesadil, zmáčkl play a ono to hrálo jako tehdy. Bylo to zrovna na tátovy narozeniny a mně se povedlo něco, v co jsem ani nedoufal," vzpomíná Hladík junior. Rytmiku ke skladbě dotočili jeho spoluhráči z obnoveného Blue Effectu Wojttech Říha a Václav Zima.

Ti nyní společně se zpěvákem Yennickem Tevim a klávesistou Vítem Benešem hudebně pokračují v kapele Vanua 2, zpěvák Jan Křížek nedávno vydal sólovou desku. Samotná skupina si na nedožité Hladíkovy narozeniny tuto osobnost připomene koncertem v pražském Rock Café.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY