Mňága a Žďorp vyrazila s klipem "Boží mlýny" k Černobylu

23.11.2017 11:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

K loňské desce "Třínohý pes"Mňága a Žďorp další videoklip, tentokráte k písničce "Boží mlýny". V něm přibližují svou výpravu k Černobylu, kde navštívili nejenom místa po havárii elektrárny, ale odehráli tam i speciální koncert. Vše zachytily kamery a výsledek tvoří i uzavření jedné velké kapely této party z Valmezu. Před nedávnem vypustili video k písničce "Architekti vlastní zkázy", pohyblivé obrázky k "Božím mlýnům" jsou pak jakousi kronikou tohoto natáčení.

"Klip jsme točili v průběhu celého našeho dobrodružného pobytu. Míhá se v něm černobylská elektrárna, Pripjať, koncert na náměstí ve Slavutyči, kde jsme bydleli a chodili spolu s ostatními účastníky festiválku na obědy a večeře do místní hospody. Pak je tam taky večerní družba, vodka, povídání, cestování vlakem přes Bělorusko do elektrárny, odkud jsme dál putovali pronajatým obstarožním zeleným busem. Prostě je to celý ten náš bláznivý výlet ve tří a půl minutové kostce," dodává Petr Fiala. Pod vznikem je tedy podepsán opět režisér Tomáš Krejčí, kterému se povedlo podchytit nejenom neveselou realitu tohoto místa, ale i pozitivní náladu ze samotného vystoupení.

K samotnému natáčení se Petr vrací ještě tímto souhrnem: "Měl bych říct, že natáčení klipu bylo boží, ale tak docela tomu nebylo. Pohybovali jsme se v blízkosti černobylské elektrárny a v opuštěném městě Pripjať. Takže důvodů ke smíchu moc nebylo. Člověku došlo, jak křehký může být obyčejný život a jaká pohroma to asi musela být. Naštěstí jsme se taky pohybovali mezi normálníma lidma, kteří jsou tu velmi milí, skromní a pohostinní. Myslím, že důvodů ke stížnostem by mohli mít daleko víc než my, kteří si žijeme o několik životních úrovní výš. Ale o tom jsme se nebavili. Spíš se zdálo, že život přijímají daleko líp než my, věční rejpalové a - s prominutím - rozmazlenci." Na video se můžete podívat v premiéře níže.

Mňága a Žďorp chystá i velké oslavy, kdy 12. prosince obsadí prostory pražského Fora Karlín, jedním z gratulantů bude i Tomáš Klus. Mňága ten večer plánuje provést hned trojici křtů - dodatečně pro zmíněné album "Třínohý pes", pro vinylové vydání první desky "Made in Valmez" a v neposlední řadě zpěvníku se všemi písněmi. Lístky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal a GoOut.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY