shop.musicserver.cz
Kaleo, Velký sál Lucerny, Praha, 21.11.2017

Vlažní Kaleo ve vroucí Lucerně

Vydáno: 22.11.2017 21:25 v sekci Naživo - Jan Trávníček | foto: theupcoming.co.uk

Islandští blues-rockeři Kaleo mají za sebou svou českou premiéru. Zájem byl velký, koncert se musel přesouvat, očekávaného hitu "Way Down We Go" se ale nakonec dočkali všichni. Místo avizovaných Judah & The Lion nakonec předskakoval domácí Thom Artway.

Live: Kaleo

místo: Velký sál Lucerny, Praha
datum: 21. listopadu 2017
support: Thom Artway
Fotografie je pouze ilustrační.

Máte rádi "Take Me To Church" od Hoziera? Pak je docela velká šance, že by se vám mohli líbit i Kaleo, jejichž největší hit "Way Down We Go" je zmiňovanému hitu hodně podobný. Kapela prozatím jednoho velkého singlu, slušného potenciálu a obecně dobré blues-rockové muziky, které šťávu dodává hlavně jižansky kovový zvuk kytary s rezonátorem a sebejistě chlapský vokál JJ Juliuse Sona, ale svůj první koncert u nás nezačala dobře.

Startovala totiž s baladou "Broken Bones". A to není zrovna písnička, která by publikum nažhavené na pořádnou show zrovna rozjela. První dojem je důležitý. Tím spíš, když jste ještě stále relativně mladá kapela, která potřebuje nabrat příznivce. A když se to nepovede a diváky místo pořádného nažhavení spíše ztratíte, strašně těžce se je pak dostává zpět do potřebné provozní teploty. Rodáci z Islandu si navíc situaci ztížili tím, že jako druhou v pořadí zahráli "I Can't Go On Without You", která není o moc živější. Spíše tlumená světla halící čtveřici do stínů tomu také moc nepřidala. A přitom měli z čeho brát.

Jakmile se totiž se třetí písničkou opřeli do svých nástrojů a osvětlení začalo pracovat v jejich prospěch, náhle bylo všechno jinak. Takto měli začít! Stačilo zpřeházet pořadí a hned by ty dojmy vypadaly jinak. Když totiž Kaleo přitvrdili, připomínali svou muzikou spíše kapely typu Rival Sons, The Answer nebo The Temperance Movement, tedy formace čerpající ze sedmdesátkového rocku, které jsou naživo vynikající a v srdci jim buší pravé rock'n'rollové srdce.

Kaleo ale měli ještě jeden problém. Ve vyprahlém a vyprodaném Velkém sále Lucerny, kam se jejich koncert přesunul pro velký zájem z původně plánovaného klubu Roxy, docela bojovali s tím, aby svou muziku patřičně prodali. Že tam trošku scházela nějaká vřelejší komunikace s publikem, to zase tak nevadí, ne všem je to přirozené, ne všude se to hodí. Spíše šlo o to, že když už hráli nějakou tu říznější písničku typu "No Good" nebo třeba závěrečnou "Rock 'N' Roller", chyběl tam pohyb. Nějaká akce. Něco, z čeho byste cítili, že si to frontman užívá. Že tím žije. Ono zpívat z plna hrdla a u toho stát staticky jako zařezaný... To nepůsobí úplně přirozeně. Pokud se tedy vaše kapela nejmenuje Kings Of Leon a nestříká to z vás na všechny strany.

Na druhou stranu ale byly i bezvýhradně pěkné momenty. Třeba foukací harmonikou doprovázená "Automobile", v níž ležérnost podpořil i zpěvák svým pohodovým pískáním si. Nebo už zmiňovaný největší hit, který seriálovi maniaci znají například z "Orange Is The New Black", "Supergirl", "The Originals", "Blindspot" nebo "Suits". Asi nikoho v tu chvíli nepřekvapilo, jak rychle letěly telefony vzhůru.

Nebyl to příliš dlouhý koncert a bohužel nebyl ani nijak zvlášť výjimečný. Ne že by byl špatný, jen se na něj ve srovnání s těmi všemi listopadovými hudebními událostmi v našem hlavním městě asi docela rychle zapomene. Na letních festivalech by to ale Kaleu mohlo docela slušet. Zájemci proto nechť si poznačí začátek června, kdy se autoři dvou studiovek představí na německých festivalech Rock am Ring a Rock im Park.

NÁZORY
  • Kaleo (Anonym, 22.11.2017 21:57) Reagovat

    Kaleo je skvělá skupina a kdo chce po jejich frontmanovi skotačení po pódiu, ten jejich hudbě bohužel trochu neporozuměl. Určitě se ale mohou hodně zlepšovat. Je z nich cítit skromnost ega ve vztahu k hudbě a spíše se rozcvičují k něčemu, co zatím nechtějí uspěchat.

    • Re: Kaleo (Anonym, 23.11.2017 09:49) Reagovat

      Pátá věta mi absolutně nedává smysl a tady není kritika úplně na místě. Sice koncert nebyl bůhví jak dlouhý ale i tak se publiku koncert líbil a to podtrhává okamžik, kdy publikum po jedné písničce tak dlouho tleskalo až pomale Kaleo nepustilo k další písničce, pro me to byl velice silný okamžik a jestli chce někdo po někom aby lítal na pódiu jak splašenej tak ať jde třeba do cirkusu.

      • Re: Kaleo (Anonym, 23.11.2017 09:50) Reagovat

        Mířeno na autorův článek

  • Srovnávat Kaleo a Hozier je teda hodně mimo. Nav... (Anonym, 23.11.2017 08:17) Reagovat

    Srovnávat Kaleo a Hozier je teda hodně mimo. Navíc málokterá kapela za poslední rok dokázala publikum "nažhavit" víc, než Kaleo. Lucerna ryčela nadšením.

  • Na konzerty chodíme kvůli hudebnímu zážitku, ... (Tereza, 23.11.2017 14:54) Reagovat

    Na konzerty chodíme kvůli hudebnímu zážitku, ne abychom sledovali interprety poskakovat po stagei.
    Kaleo svoje skladby naživo podávají o 100% lépe než na desce a fanoušci jim v Lucerně doslova zobali z ruky. Netuším, co víc by kapela měla dělat, aby se zavděčila autorovi kritiky, každopádně fans jejich výkony maximálně uspokojují a to je ve výsledku to jediné, co je pro hudebníky důležité.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Pohled do českých hitparád 12. týden 2024
Dua Lipa a Benson Boone stále vládnou singlovým žebříčkům, The Rolling Stones jsou hranější než Mirai Pravidelný vítěz českého albového žebříčku Viktor Sheen se musel v aktuálním kole sklonit před svým žánrovým souputníkem, vedení totiž přebírá Grey256 s nahrávkou "Tentokrát". Rádiové hitparádě nadále neohroženě... čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 08:30 v sekci Novinky | České hitparády
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Hozier ve Fortuně odehrál skvělou show. Zmínil i politiku a publikum učil irsky (07.12.2023 15:00)
- Fotogalerie: Koncert zpěváka Hoziera zachycený objektivem fotoaparátu (07.12.2023 09:32)
- Fotogalerie: Američtí Rival Sons předvedli v narvaném Lucerna Music Baru skvělou rockovou show (06.11.2023 11:13)
- Nové desky 42/2023 - od The Rolling Stones přes Blink-182 po Samphu (25.10.2023 20:30)
- Recenze: Hozier je lepší než kdy dřív. S "Unreal Unearth" se vrací ke svým kořenům a inspiruje se v "Pekle" (28.08.2023 08:00)
- Nové desky 33/2023 - od Birdy přes Hoziera po Jona Batisteho (23.08.2023 18:45)
- Video: V Hozierově temném, černobílém klipu "De Selby (Part 2)" Domhnall Gleeson sám sebe vraždí lopatou (21.08.2023 15:14)
- Recenze: První letošní album "Darkfighter" od Rival Sons mnoho prostoru pro chyby nenabízí (15.08.2023 09:00)
- Naživo: Sam Smith se stali vládci Mad Cool Festivalu, sklonit se ve Španělsku museli i Mumfordi a Queens Of The Stone Age (09.08.2023 07:55)
- Audio: V písni "Unknown/Nth" se Hozier vydává do devátého kruhu Danteho pekla (26.06.2023 17:45)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Justin Bieber Vladimír Mišík The Prodigy Queen AC/DC Adele Kabát Rush Karel Gott U2 Bono Sia Paws Taylor Swift Télépopmusik Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu