Green Day na sebe upozorňují provokativním klipem k "Back In The USA"

23.11.2017 13:56 - Ondřej Kocáb | foto: David Webr

Green Day se letos rozhodli podruhé rekapitulovat, a na svět tak přichází výběrovka "Greatest Hits: God's Favourite Band". Ta kromě osvědčených hitů přináší i jednu doposud nezveřejněnou skladbu "Back In The USA". Kalifornská trojice z ní udělala další singl a opatřila ji i videoklipem, na kterém se producentsky podíleli také Brendan Walter a Greg Yagolnitzer.

Skupina v něm provokuje - vysmívá se především americkému snu a také se opět opírá do prezidenta Spojených států Donalda Trumpa. Hlavní role hrají právě Billie Joe Armstrong, Tre Cool a Mike Dirnt. V příběhu se vracejí do padesátých let, kde následně zjišťují, že všechny představy o americkém snu jsou pouze mýty. Pro formaci již tradiční téma, nicméně v tomto případě dokáže zaujmout, a to i díky krátké stopáži přímočaré písně, která celou novou kolekci hitů uzavírá.

Green Day v současnosti také připravují film, který se věnuje tématu jedné z jejich nejúspěšnějších desek "American Idiot". Za produkcí stojí televizní stanice HBO, která již dala přípravám zelenou. V hlavní roli St. Jimmyho by se měl objevit sám frontman Billie Joe Armstrong.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY