Hidden Orchestra přijede do Lucerny představit nové album

21.11.2017 13:55 - Radka Kellnerová | foto: waxpoetics.com

Hidden Orchestra, hudební kolektiv shromážděný kolem multiinstrumentalisty, producenta a skladatele Joea Achesona, přijede do Prahy představit již třetí album "Dawn Chorus", které vyšlo 16. června. Tentokrát formaci přivítá Lucerna Music Bar, a to v neděli 26. 11. 2017.

"Dawn Chorus" je hodně osobní, spletité a unikátní dílo. Celé je postavené na rozsáhlé sbírce nahrávek ptačího zpěvu a dalších zvuků přírody, které byly pečlivě zachyceny po dobu několika let na rozmanitých místech nejen ve Velké Británii. Přírodní zvuky jsou na desce propleteny s vrstvami basových linek, bicích, elektronických zvuků, perkusí, piana a dalších nástrojů. "To album byste mohli poslouchat pořád," prohlásila o "Dawn Chorus" Mary Anne Hobbs z BBC 6 Music. Něco na tom bude, zkuste se do desky zaposlouchat třeba na YouTube a zjistíte, že i když už vám jede několikáté kolo, pořád objevujete nové a nové zvuky. Na albu se podílel také český kvartet Clarinet Factory.

Hidden Orchestra se na podzim vydává na rozsáhlé evropské turné. Živé obsazení tohoto pozoruhodného ansámblu bude obsahovat dvoje bicí (Jamie Graham, Tim Lane), piano a violu (Poppy Ackroyd) a samozřejmě basu a elektroniku v rukou samotného mistra Joea Achesona.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY