Bryan Adams v Brně předvedl reprezentativní průřez svou kariérou

20.11.2017 08:53 - Marek Odehnal | foto: Miroslav Tkadlec / musicserver.cz

Bryan Adams, nejznámější kulturní vývozní artikl země javorového listu, se po třech letech opět představil v Brně. Po open air show na Velodromu tentokrát přijel s halovou show, která mu sedla ještě o něco lépe. (Za)znělo vše, co mělo, a znělo to díky výborném zvuku parádně. Spokojenost.

Live: Bryan Adams

místo: DRFG Arena, Brno
datum: 19. listopad 2017
setlist: Do What Ya Gotta Do, Can't Stop This Thing We Started, Don't Even Try, Run To You, Go Down Rockin', Heaven, This Time, It's Only Love, Please Stay, Cloud #9, You Belong To Me, Summer Of '69, Here I Am (Acoustic), When You're Gone (Acoustic), (Everything I Do) I Do It For You, Back To You, Somebody, Have You Ever Really Loved A Woman?, The Only Thing That Looks Good On Me Is You, Cuts Like A Knife, 18 til I Die, I'm Ready, Brand New Day, Ultimate Love, I Fought The Law (The Crickets Cover), Straight From The Heart (Acoustic), Heat Of The Night (Acoustic), All For Love (Bryan Adams, Rod Stewart & Sting Cover)
Fotogalerie

Bryan Adams, Hala Rondo, Brno, 19.11.2017
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Nezničitelný kanadský bard Bryan Adams se po třech letech vrátil do Brna, aby znovu potěšil publikum nejen z moravské metropole. Po loňské zastávce v tradiční pražské O2 areně přivezl i do DRFG areny halovovu show, která se přece jen v lecčems liší od téměř festivalového open air vystoupení na Velodromu, a pokud může autor srovnat oba koncerty, tomu včerejšímu to slušelo o poznání lépe. A to nejen vkusným oděvem kapely.

Je nabíledni hned na úvod zmínit hlavní negativum večera - koncert to byl skvělý, ale nemalá část ho viděla jen půlku. Jak to? Do poslední chvíle totiž nebyla známa předkapela, to už si ale zkušený koncertní harcovník spojí s tím, že žádná nebude, a oficiální entry time koncertu (zde 19:00) bere tak, že přesně za hodinu začne hudební produkce. Jaképak bylo překvapení nemalé části přítomných, když Adams se svým ansámblem vyrukoval na stage už pár minut po sedmé. Inu stalo, pojďme dál.

Pochválit musím především zvuk, který byl v bývalém Rondu nezřídka kamenem úrazu a zde dal naopak čistě a jasně vyniknout zkušené minimalistické hře všech muzikantů a především Bryanově zpěvu, který neztrácí nic ze svého drivu a charismatu ani na prahu šedesátky, byť navenek už vrásky neschová(vá).

Bryan Adams, Hala Rondo, Brno, 19.11.2017
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Na to, že šlo o úplně poslední zastávku evropského turné, nepůsobil vůbec unaveně a neustále mezi skladbami vtipkoval s publikem v "Bruno". Dostal od publika i fotbalový dres České republiky, což je mu jako rodilému hokejistovi z Kanady sice málo platné, ale i tak potěší.

Co se týče setlistu, nechyběla žádná zásadní hitovka a potěšila i zhruba čtvrtina koncertu v komorní akustické aranži jen zpěvák a kytara. Skladby pak byly doprovázeny povedenými projekcemi, kde se střídaly archivní videoklipy, různé atmosferické výjevy a lyric videa spolu s real time snímáním dění na pódiu. Velice srdečnou atmosféru navodilo snímání prvních řad fanoušků, které se neomezilo na obvyklých pár vteřin, ale poctivě usměvavé a mávající tváře přenášelo celou jednu píseň.

Bryan Adams, Hala Rondo, Brno, 19.11.2017
© Miroslav Tkadlec / musicserver.cz
Zazněly i nové kousky doplňující aktuální výběrovku "Ultimate“ a právě "skorotitulní“ "Ultimate Love“ naživo zněla výborně, byl to šlapající bigbít, jak má být. Koncertu ve velice slušně zaplněné brněnské hale tak nelze nic vytknout, jednalo se o poctivé dvě hodiny plné reprezentativního průřezu kariérou kanadské hvězdy, a kdo nedobrovolně neviděl jen půlku show, musel odcházet s příjemným pocitem dobře stráveného večera.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY