Festival Sziget zahájil předprodej vstupenek na další ročník. Navíc představuje aftermovie 2017

12.11.2017 16:30 - Tisková zpráva | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Festival Sziget zahájil předprodej vstupenek pro ročník 2018. Atmosféru skvěle zachycují ty nejlepší okamžiky pětadvacátého ročníku festivalu v našlapaném sedmiminutovém videu. V roce 2018 se od 8. do 15. srpna na Ostrově Svobody otevře nová kapitola, dalších dvacet pět let započne v duchu "Love Revolution".

Letošní aftermovie vytvořené organizátory festivalu vyniká nejen zachycením kouzelných okamžiků oslav pětadvacátého ročníku Szigetu, na videu hovoří také spousta Szigeťanů z více než stovky zemí světa o tom, co pro ně Ostrov svobody znamená. Aftermovie obsahuje i výzvu divákům, aby se připojili k "Love Revolution". Každý jsme jiný. Pocházíme z různých koutů světa, hovoříme rozdílnými jazyky, máme odlišnou víru, barvu kůže, zájmy, vkus i priority. Když se pak všichni setkáme, spojuje nás síla rozmanitosti, díky které můžeme měnit svět.

Festival Sziget spolu se Szigeťany z více než stovky zemí naší planety vyhlašují "Love Revolution". Revoluci poháněnou silou a láskou komunity usilující o to, aby planeta Země byla lepším místem k životu. Jak uvádí Tamás Kádár, ředitel Szigetu: "Komunita Szigetu vznikla před 25 lety a její hlavní myšlenka je založena na vytvoření 'národa snů', který se na týden stává centrem evropského kulturního života. Hlavním poselstvím iniciativy 'Love Revolution' je zformulování a upevnění základních hodnot, na kterých stojí Sziget více než čtvrt století."

"Love Revolution" je velkým shromážděním, šťastnou a pokojnou oslavou skutečnosti, že když budeme chtít, můžeme změnit svět. Věříme v přijímání rozmanitosti, respektování lidské důstojnosti a starání se jeden o druhého. Se všemi národy i jednotlivci by mělo být zacházeno stejně, je potřeba podporovat a povzbuzovat jak individuální, tak sociální odpovědnost. V průběhu Szigetu 2018 budou všechna tato témata prezentována v různých formách, od neziskových organizací až po koncept Art Of Freedom.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY