Mark Lanegan Band představí svého Chrliče dvěma koncerty i v České republice

08.11.2017 16:07 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Nové album Mark Lanegan Bandu nazvané "Gargoyle (Chrlič)" vyšlo letos 28. dubna na Heavenly Recordings. Představí ho i v České republice prostřednictvím koncertů v Praze a v Brně. V hlavním městě se představí 10. listopadu, v Brně už o den dříve. Vstupenky na pražský koncert za 490 Kč + poplatky jsou v předprodeji na pokladně a webu Lucerna Music Baru, na www.goout.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě v den koncertu za 590 Kč. Support obstarají Joe Cardamone a Lyenn.

Mark Lanegan
© facebook interpreta
Počátkem roku 2016 byl Mark doma v Los Angeles a psal si nápady, které měly být základem jeho nového alba, když dostal e-mail od svého kamaráda, anglického hudebníka Roba Marshalla, který Markovi poděkoval za jeho příspěvek na nový projekt Humanist, který dával právě dohromady. Oba se poprvé setkali v roce 2008, kdy Marshallova stará kapela Exit Calm předskakovala Soulsavers, s kterými v té době Mark zpíval. Teď Rob nabídl Markovi na oplátku své skladatelské služby. Mark mu za tři dny poslal deset svých věcí.

Mark už v té době měl skladbu "Blue Blue Sea", náladovou písničku, o které se domníval, že míří tím správným směrem na nové album. "Nechávám vždycky první dvě skladby, aby mi řekly, jak by měly znít ty dvě další. S texty je to v podstatě stejné. Tak to vždycky stavím - něco jako sochu, by se dalo říct." Během hodiny Mark napsal slova a melodii na zárodky skladeb, které Rob připravil v Mount Sion Studios v Kentu. Robova hudba přesně zapadala do linie, kterou Mark sledoval - vzdalující se od krautrockových elektronických textur jeho dvou předešlých alb "Blues Funeral" a "Phantom Radio".

Zbytek alba byl poté napsán, nahrán a produkován Laneganovým dlouholetým hudebním souputníkem Alainem Johannesem na jeho základně 11 AD v západním Hollywoodu. "Gargoyle" sice s oběma deskami sdílí stejné kořeny, ale u dvou stěžejních písniček alba "Nocturne" a "Beehive" je slyšet zřetelný posun a i tonální paleta textů je rozmanitější. Dvaapadesátiletý Lanegan dnes působí vytrvalým a nezničitelným dojmem - skoro jako ten chrlič na gotické věži.

 


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY