Biffy Clyro připravují politikou ovlivněnou desku

11.11.2017 17:29 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Skotská parta Biffy Clyro nikdy nezahálí a i během turné pracuje na novém materiálu. Teprve loni vyšla sedmá studiovka "Ellipsis", se kterou se trojice hned dvakrát zastavila také v Praze. Frontman Simon Neil však v nedávném rozhovoru odhalil, že je v přípravách deska další a že je prý velmi ovlivněná současnou politickou situací.

"Nebudeme to adresovat úplně napřímo, nicméně vše tím bude velmi ovlivněno. Mám teď v žaludku nejvíce hněvu za hodně dlouhou dobu," prohlásil zpěvák a dodal: "Všechno je ohroženo a my si musíme stát za svým, aby to, co má cenu, zůstalo cenným, a ne pouze krátkodobě, jako třeba akciové trhy. Ty lidstvo nezachrání. Vypadá to, že se celý svět rozpadá. V ten den, kdy Donald Trump urazil vdovu po zesnulém vojákovi, Dow Jones trhal rekordy. Vůbec to nechápu. Politika nemůže takhle fungovat. Ten systém je mrtvý a potřebuje změnu."

Neil také pochválil mladou generaci a podle něj za jejím osvícením stojí také internet. "Jsou vlastně úplně první generací, která vždy měla po ruce internet. Mají možnosti, jaké jsme nikdy neměli, a jsou si všeho také daleko více vědomi."

Kapela má momentálně za sebou také jedno velmi speciální vystoupení. Dne 8. listopadu vystoupila v londýnském klubu Roundhouse, kde se účastnila dalšího dílu obnovené série MTV Unplugged, která se vrátila po deseti letech. V tomto speciálu se objevilo i několik překvapení, včetně nové písně "Different Kind Of Love".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY