Chinaski pozvali do klipu k "Potkal jsem tě po letech" patnáct fanynek

11.11.2017 10:26 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Chinaski v současné době absolvují svoje největší turné v historii, jehož koncerty jsou z drtivé většiny vyprodány. Neškodí však fanoušky vyburcovat ke koupi posledních lístků, a tak kapela představuje videoklip k aktuálnímu singlu "Potkal jsem tě po letech".

Kapela pro vizuál sáhla po fenoménu posledních let - srovnávacích fotografiích, které dokumentují, jak se postupem času mění místa a lidé. Chinaski proto před časem zveřejnili na facebooku výzvu, že shání do videoklipu komparzistky, a poprosili zájemkyně i o deset let staré fotografie. Ze stovek nabídek jich nakonec vybrala patnáct. Fanynky se pak pod rukama vizážistek změnily pro jeden den na herečky a jejich desetiletou proměnu obrazově ztvárnil režisér Adam Skála.

S tím, co vzniklo, byla plně spokojena nejen kapela, ale především režisér. "Je to pro režiséra unikátní materiál. Říct, že ty nejzajímavější příběhy píše život sám, je sice klišé, ale každé klišé má kořeny v pravdě. Pro celý tým bylo navíc velkou radostí pracovat na videoklipu s opravdovými lidmi místo umělých postav," dodává k výsledku Skála.

A nezbývá, než mu dát za pravdu. Celý klip totiž působí velmi přirozeně, z komparzistek je cítit nejen příjemná nervozita, ale i upřímný pocit radosti, že si mohou zahrát po boku svých oblíbenců. A o tom život je - o opravdových emocích.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY