shop.musicserver.cz
Nové desky 45/2017 - od The Corrs přes Celeste Buckingham po Jaromíra Nohavicu

Nové desky 45/2017 - od The Corrs přes Celeste Buckingham po Jaromíra Nohavicu

Vydáno: 13.11.2017 09:51 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: Warner Music

Zahraničním hvězdám, jako jsou Taylor Swift, The Corrs, Seal, Walk The Moon nebo Shed Seven, budou v tomto mimořádně nabitém týdnu mocně konkurovat domácí interpreti jako Jaromír Nohavica, Celeste Buckingham, baset+, Zvíře jménem Podzim, Jelen či Honza Křížek. Rockery potěší novinka Elvenking nebo reedice kultovní nahrávky od Metalliky.

Pokud se v pondělí 13. listopadu vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Taylor Swift - reputation (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electropop

Taylor Swift - Reputation
Taylor Swift se v průběhu uplynulých let stala jednou z nejúspěšnějších zpěvaček poslední dekády. Své páté studiové desky "1989" z roku 2014, kde již zcela opustila někdejší country-pop, prodala téměř deset milionů kusů a všech sedm singlů z ní se stalo globálními hity. Není tedy divu, že každý její počin je nadmíru očekávaný, což potvrdil i první singl z nové desky "reputation". "Look What You Made Me Do" vystřelil na špičky hitparád po celém světě a stal se platinovým například v Austrálii, Kanadě, nebo ve Spojených státech. Na albu k němu přidala dalších čtrnáct písniček, z nichž většinu připravila s producentským triem, jehož členy byli Jack Antonoff, Max Martin a Shellback. Na desce se dále podílel i Ali Payami (Katy Perry, Ariana Grande), Ed Sheeran, Oscar Görres (DNCE) nebo Oscar Holter (Adam Lambert, Tove Lo). Jak už je zřejmé z prvních několika singlů, jejichž videoklipy na jejím VEVU trhají rekordy, pokračuje dál v popovém směru, k němuž se přidávají vlivy elektroniky, electropopu, industriálního popu a prvky tropical house, dubstepu či trapu. Aktuálně je k dispozici deska pouze ve fyzické podobě, digitálně jí pořídíte o týden později.


The Corrs - Jupiter Calling (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / keltská hudba

The Corrs - Jupiter Calling
Irští The Corrs se po návratu na hudební scénu před dvěma roky rozhodně nenudí. Vydali popovou desku "White Light", následovalo turné po Británii, Irsku a kontinentální Evropě a zanedlouho poté už začali připravovat aktuální novinku "Jupiter Calling". Do slavných londýnských studií RAK si přizvali amerického producenta T Bone Burnetta a už jeho osoba napovídá, že se sourozenecká čtveřice vrátila k folku a irským kořenům. "Miluju hluboký, velkorysý duch The Corrs," pochvaloval si Burnett tuto spolupráci: "Mám rád jejich psaní, jejich zpěv a jejich hraní. Miluji lidi z Irska - jejich hudba, jejich literatura, umění - a The Corrs jsou nejvroucnějšími zástupci této mystické země." Třináct skladeb, pro jejichž nahrání si přizvali i dlouholeté koncertní spolupracovníky kytaristu Anthonyho Drennana a baskytaristu Robbieho Malona, se primárně nahrávalo živě s minimem pozdějších zásahů a slavný producent vše, včetně bubenické sestavy značky Ludwig z roku 1966, zachytil na čtyřicet kotoučů raritních dvoupalcových pásek. Není tedy divu, že album bude k dostání také na vinylu. Zda vás zaujme, můžete zkoumat na z prvních dvou videí na YouTube.com profilu formace.


Evanescence - Synthesis (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

Evanescence - Synthesis
Pokud máte rádi Amy Lee a její Evanescence, nenechte si ujít jejich nový počin "Synthesis". V pořadí čtvrtá studiovka americké rockové formace obsahuje již dříve vydaný materiál obohacený nyní o orchestrální pasáže a prvky elektroniky. Album tedy můžete vnímat jako kompilaci a novou nahrávku současně. Společně se skladatelem Davidem Campbellem kapela připravuje i dvě zcela nové písně a po vydání se vydá na turné s orchestrem. Celou desku si nyní můžete poslechnout na YouTube.com.


Seal - Standards (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: tradiční pop / swing

Seal - Standards
Seal dva roky starým albem naplnil svůj kontrakt s Warner Music a po něm se rozhodl, že nebude nahrávat klasická alba. I proto, aby si splnil jeden velký sen, mu to moc dlouho ale nevydrželo a anglický zpěvák vydává nahrávku "Standards". Jak už napovídá název, lovil především v popových standardech, konkrétně tedy těch, které mají co do činění s Rat Pack, jehož členy byly mimo jiných Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. Pro věrné vyznění jedenácti, respektive čtrnácti písniček, si do studia pozval muzikanty, kteří měli tu čest s členy Rat Pack nahrávat. Ve výčtu skladeb najdete takové klasiky jako "Autumn Leaves", "Smile", "I Put A Spell On You", "I've Got You Under My Skin", nebo dvojici vánočních písní včetně "Let It Snow", které budou součástí deluxe edice. Obdobně jako třeba Michael Bublé, i Seal si přizval do jedné písně na pomoc The Puppini Sisters. Na jeho YouTube.com profilu ji prozatím nenajdete, ale teaser a pět dalších písniček ano.


Jaromír Nohavica - Poruba (vlastní náklad)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Jaromír Nohavica - Poruba
Jak už jsou fanoušci Jaromíra Nohavici zvyklí, museli si na jeho novou desku počkat poměrně dlouho, a sice pět let. Následovník alba "Tak mě tu máš" dostal název "Poruba", čímž naznačil pomyslný návrat ke svým kořenům. Známý ostravský obvod, ke kterému Jarka váže celá řada vzpomínek, je místem, kde to vlastně všechno začalo: první lásky, přátelství, kamarádství, ale i rvačky a buzerace. Poruba je i místem prvního veřejného vystoupení na Folkovém kolotoči. V textech třinácti nových písniček se tak odrážejí vzpomínky, ale i velice trefně zachycená realita života. Jednu z písniček "Kdo z nás" hrál písničkář na svých koncertech a podělil se o ní s fanoušky na svém Youtube.com profilu.


Electric Wizard - Wizard Bloody Wizard (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy rock

Electric Wizard - Wizard Bloody Wizard
Kultovní kanadská legenda Electric Wizard vydává své novinkové album s titulem "Wizard Bloody Wizard", jež sami muzikanti popisují jako třaskavou heavy rockovou explozi. Osazenstvo formace se na desce vydává zcela novým směrem. Kytarista a zpěvák Jus Oborn k tomu dodal: "Hned jsme věděli, že to je přesně ono. Že přesně tímto směrem máme jít. Opravdová tvrdá hudba s kořeny v blues - no prostě brutální." Na YouTube.com najdete k poslechu rovnou celé album.


Elvenking - Secrets Of The Magic Grimoire (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk metal

Elvenking - Secrets Of The Magic Grimoire
Už od roku 2001 zásobují Elvenking uši fanoušků folk metalu hodnotnými porcemi power a folk metalu. Novinka "Secrets Of The Magic Grimoire" přináší dvanáct kousků, které v limitovano edice doplňují další čtyři skladby. I když jde o devátou studiovku kapely, jedná se o první nahrávku, na které se podílí nový bubeník Marco "Lancs" Lanciotti. Frontman Damnagoras k nástupci tři roky starého díla prozradil: "Je to pro nás velice důležitá nahrávka a historicky zásadní krok v našem vývoji." Přesvědčte se sami poslechem ukázek na stránkách internetového obchodu Amazon.com.


Jeff Scott Soto - Retribution (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hard rock

Jeff Scott Soto - Retribution
S šestou sólovou studiovou nahrávkou přichází na hudební scénu zpěvák Jeff Scott Soto. Novinka s titulem "Retribution" vznikla za pomoci Howieho Simona a posluchačům přináší jedenáct rockových kousků. Nesou se přesně v tom stylu, jaký mají zpěvákovi příznivci rádi. Ostatně, přesvědčte se sami poslechem kousku "Breakout". Najdete ho na YouTube.com.


Walk The Moon - What If Nothing (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop rock

Walk The Moon - What If Nothing
Zatímco minulá alba vydávali Walk The Moon po dvou letech, loni, kdy bylo na řadě další, se příznivci dočkali "pouze" živáku "You Are Not Alone (Live At The Greek)". To už je ale aktuálně minulostí, protože čtveřice je zpět s třinácti zbrusu novými písničkami, které uvedl singl "One Foot". Pro jejich nahrání si kapela pozvala do studia hned tři producenty a zatímco Captain Cuts s nimi spolupracovali již na úspěšné "Shut Up and Dance", zbylí dva jsou "nováčci". Mike Crossey předtím ovšem spolupracoval s The 1975, Wolf Alice a Twenty One Pilots a protřelý Mike Elizondo má ve svém portfoliu interprety jako Eminem, Linkin Park, Fiona Apple, Switchfoot a čerstvě třeba Muse. Jak spolupráce s touto trojkou kapele dopadla, zjistíte na jejich VEVU, kam umístili k poslechu prakticky celou desku.


Celeste Buckingham - Bare (Buckingham Entertainment Group)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / urban music / hip hop

Celeste Buckingham - Bare
S týdenním zpožděním oproti Slovensku u nás vychází nové album Celeste Buckingham, na které její fanoušci čekali bezmála čtyři roky. Slovenská zpěvačka jej pojmenovala "Bare" a název odkazuje na obnaženost, autentičnost a intimnost jejích hudebních výpovědí v období, kdy album tvořila a nahrávala. Jak sama popisuje, "Bare" je zároveň hudebním odrazem její osobní přeměny z dívky na ženu. Všech deset písniček je v angličtině a stylově na něm kombinuje pop se silnými prvky r'n'b a je v nich znát i poměrně značný vliv hip hopu. Nahrávaly se v bratislavském studiu Littlebeat a na produkci se podílel Martin Šrámek, Andrej Hruška a Matej Mikloš. Prvním singlem se stala písnička "Go Away", jejíž videoklip sdílí zpěvačka na YouTube.com profilu.


Angel Olsen - Phases (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie folk / alternativní folk

Angel Olsen - Phases
Je to teprve pár měsíců, co u nás poprvé vystoupila americká indie folková písničkářka Angel Olsen a představila nám třetí album "My Woman". Nyní se hlásí s novinkou "Phases", která ale není až takovou novinkou, ale spíše sbírkou písniček, rarit a skladeb, které se na předchozí tři alba nehodily nebo se nevešly. Je mezi nimi ale i zbrusu nová písnička "Special". Některé z oněch starších skladeb jsou ke slyšení na bandcamp.com profilu Angel Olsen.


Honza Křížek - Honza Křížek (Supraphon)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / pop rock

Honza Křížek - Honza Křížek
Honza Křížek, frontman Walk Choc Ice, dlouholetý hlas Blue Effect, multiinstrumentalista, skladatel filmové a scénické hudby, se vůbec poprvé ve své kariéře představuje také sólově. Eponymnímu albu nejprve předcházelo akustické hraní shrnující dosavadní hudební kariéru a představující už i některé nové vlastní skladby. Celkem třináct písniček nahrál ve studiu The Barn pod producentským dohledem Dana Frimla (Mean Messiah), který zároveň na nahrávku přispěl skladbou "Planety". Ta je společně s coververzí hitu "Slunečný hrob", v níž si zahostoval Michal Pavlíček, jedinou písní, pod níž není podepsán coby autor. Zbývající jedenáctku skladeb si bývalý člen Kollerbandu a dlouholetý spoluhráč Ivana Krále napsal zcela sám a nasměřoval je k pop-rock do nějž přimíchal také punk-rock či elektroniku. První dva singly a ukázky zbylých písniček najdete na stránkách vydavatelství Supraphon.


Zvíře jménem Podzim - Zvíře jménem Podzim (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní folk / indie rock

Zvíře jménem Podzim - Zvíře jménem Podzim
Jakubu Königovi (Kittchen, Obří broskev) přibylo do portfolia další hudební těleso, kterému se věnuje již od roku 2016. Kapela, nebo vzhledem k narůstajícímu počtu členů možná spíš orchestr, nese název Zvíře jménem Podzim a sám frontman o něm říká: "Loňské září jsme se potkali ve studiu a začali nahrávat album. Chtěli jsme vytvořit zvukovou stopu k naší oblíbené roční době." Projekt ale bobtnal, narůstal, proplétal se a měnil. Na třinácti písničkách se ve výsledku podílel například Tomáš Neuwerth, který se společně s elektronickým Aid Kidem podílí i na produkci, svůj hlas a klavír připojila Marie Kieslowski, basu a syntezátory obsluhuje Tomáš Havlen z Post-hudby, violoncello svírá Terezie Kovalová a Zvíře pozřelo i kompletní duo 27, tedy Veroniku Linhartovou a kytaristu Ondřeje Mataje, či další členy Obří broskve a jiných kapel, jako třeba Marii Puttnerovou z Jablkoně, která se původně stavila pouze na návštěvu. Podrobnější informace o celém projektu a především ukázky všech písniček nabízejí stránky vydavatelství Indies Scope.


Metallica - Master Of Puppets (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Metallica - Master Of Puppets
Podobvně jako tomu bylo i u prvních desek "Kill 'Em All" a "Ride The Lightning" z arzenálu kultovní Metalliky, přichází kapela s reedicí i třetí vydané studiovky "Master Of Puppets" z roku 1986. Původní skladby se dočkají lepšího zvuku a vydání v několika různých formátů včetně deluxe verze pro nejnáročnější. Všechny informace ke každé z variant alba najdete na oficiálních stránkách kapely. Nechybí zde ani hudební ukázky.


baset+ - baset+ (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

baset+ - baset+
Jan Baset Střítežský je znám jako přední český kameraman, jehož práci znáte ze snímků jako "Alois Nebel" a "Fairplay" nebo videoklipů skupin Priessnitz, Umakart, The Prostitutes či J.A.R. Nyní se bude prezentovat i jako hudebník, když pod pseudonymem baset+ představuje svůj eponymní debut . Deset autorských skladeb v původně folkově písničkářském duchu dostalo o něco alternativnější podobu díky muzikantské sestavě, jehož členy jsou klávesista Albert Romanutti (Katarzia, Bert & Friends), bubeník David Landštof (Wabi a Ďáblovo stádo, Johannes Benz), basista a violoncellista Martek Drahonovský (emozpěv), kytarista A.m. Almela (Kafka Band, Ille) a Jan Vegy Táborský (Wild Tides, The Prostitutes). Do role producenta oslovil Martina Přikryla. "baset+" vychází poněkud netradičně pouze digitálně a také na dvanáctipalcovém vinylu. Ukázky z něj můžete zkoumat na Supraphonline.cz.


Tip týdne

Shed Seven - Instant Pleasures (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: britpop

Shed Seven - Instant Pleasures
V devadesátých letech byli Shed Seven součástí britpopové scény, ovšem kapely jako Oasis, Blur nebo Pulp je pak poněkud převálcovali. V roce 2003 se takhle kapela z Yorku rozpadla a znovu se dala dohromady před sedmi lety, ale do nynějška pouze předělávala staré věci a koncertovala. Nyní se ale fanoušci konečně po šestnácti letech dočkají i nové desky a původním materiálem. Kvintet v dvanácti písničkách, z nichž dvě již sdílí na svém VEVU, dokazuje, že britpop rozhodně není mrtev.


Cecilia Bartoli & Sol Gabetta - Dolce Duello (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba / klasický zpěv

Cecilia Bartoli & Sol Gabetta - Dolce Duello
Italská mezzosopranistka Cecilia Bartoli a argentinská cellistka Sol Gabetta patří na špici současné scény vážné hudby. Ve chvíli, kdy tedy tyto dvě světové hvězdy spojí své síly na jedné nahrávce, lze hovořit o velké události. Jejich společná nahrávka dostala sladký název "Dolce Duello" a dámy pro ni připravily jedenáct skladeb barokní hudby. Do výběru se jim tak dostaly osvědčené kompozice hudebních skladatelů, jako jsou Antonio Vivaldi, George Frideric Handel, Domenico Gabrielli, Tomaso Albinoni a Luigi Boccherini a k nim přihodili tři světové premiéry: jednu od Nicoly Antonia Porpory a dvě Antonia Caldara. Jak správně propagovat nahrávku světového kalibru, ukazují obě dámy na speciálním vybarveném webu celého projektu.


Dillon - Kind (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: electronica / indie pop

Dillon - Kind
Před dvěma roky se v Německu usazená Brazilka Dominique Dillon de Byington, která si říká jednoduše Dillon, představila jednak v Praze a pak také na festivalu Colours Of Ostrava. Na těchto koncertech představovala jednak debut a pak také druhou desku "The Unknown", na kterou nyní navazuje novinkou "Kind". Pro ni tato zpěvačka přirovnávaná k seveřankám Björk a Lykke Li nahrála celkem deset písniček, které uvedl první singl "Shades Fade".


Elton John - Diamonds (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Elton John - Diamonds
Elton John letos slaví padesát let spolupráce s textařem a zpěvákem Berniem Taupinem a u této příležitosti vydává kompilaci s názvem "Diamonds", na níž bude podstatná část písniček právě s Taupinovými texty. Kolik, to bude záležet, kterou verzi vezmete do ruky - zda dvoudiskovou, nebo třídiskovou. Ta první obsáhne třicet čtyři písniček na CD, respektive jednadvacet na vinylu. Pro fanoušky bude ale nejzajímavější boxset se třemi kotoučky, kde ten třetí vybíral speciálně sám zpěvák ze svých oblíbených skladeb. K nim pak přibude ještě dvaasedmdesátistránková kniha s příběhy všech písní a pět pohlednic s ilustracemi samotného zpěváka. Kompletní seznam skladeb a podrobný popis najdete na stránkách Eltona Johna.


Jelen - Živé v Lucerně (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk pop

Jelen - Živé v Lucerně
Závěr roku bude pro kapelu Jelen nabitý. Během následujících týdnů ji čekají koncerty na Slovensku, v prosinci krátké vánoční turné, vydá zpěvník a aktuálně má pro fanoušky připravený záznam loňského vystoupení v pražské Lucerně. Koncertu, kde Jelen pokřtil své druhé album "Vlčí srdce", přihlíželo dva a půl tisíce fanoušků, a formace jeho záznam rozdělila na dvě CD s desítkou písniček na každém disku. Najdete mezi nimi dvě nové písně - "Domů", věnovanou všem otcům, a také duet s kapelou Desmod nazvaný "Plny dom". Upoutávkou na titul je koncertní video "Slunovrat", natočené během loňského vyprodaného turné. Najdete ji na VEVU formace.


Markéta Konvičková - Já (Petarda)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop

Markéta Konvičková - Já
Někdejší finalistka Česko Slovenské SuperStar Markéta Konvičková, která se výrazně připomněla také účastí v show Tvoje tvář má známý hlas, poměrně pravidelně vydává alba s originálními písněmi. Zatím to poslední vyšlo před dvěma roky a nejednalo se o klasickou řadovku, ale o vánoční desku "Má přání k Vánocům". Ani letošní novinka s poněkud sebestředným názvem "Já" není čistě novou záležitostí, ale spíše jakousi kompilací. Zpěvačka na ni totiž smíchala zásadní písně její kariéry z předcházejících alb, včetně nově zaranžované písně "To holky maj rády", dosud nevydané singly, úspěšné duety s Janem Bendigem a také jednu novinku z autorské dílny Dana Hádla.


R.E.M. - Automatic For The People (25th Anniversary) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: rock

R.E.M. - Automatic For The People (25th Anniversary)
"Automatic For The People" - hity jako "Everybody Hurts", "Man On The Moon" nebo "Nightswimming", málokterý žebříček nejlepších alb hudební historie se obejde bez této desky R.E.M. a ta nyní slaví čtvrt století své existence. Není tedy divu, že si jí budou fanoušci náležitě připomínat a to i v čerstvé výroční reedici. Album bylo kompletně remasterované z původních záznamových pásů a zatímco vinyl nabídne pouze původní nahrávku, CD verze nabídne ještě druhý disk s koncertním záznamem "Live At The 40 Watt Club 11/19/92". Pro fanoušky je ale určená deluxe edice rozšířená ještě o jedno CD s demoverzemi a především o Blu-Ray disk. Na něm vedle videoklipů, bonusu v podobě duetu "Photograph" s Natalie Merchant, najdete hlavně mix alba v hi-res a také v Dolby Atmos, což znamená, že sestává prvním hudebním albem oficiálně mixovaným v tomto prostorovém formátu.


Dále vychází:

A. S. Fanning - Second Life (Mystic Production)
Amberian Dawn - Darkness Of Eternity (Mystic Production)
Audn - Farvegir Fyrndar (Mystic Production)
Babylon A.D. - Revelation Highway (Mystic Production)
Blind Ego - Liquid Live (Mystic Production)
Bradley Walsh - Album 2 (Sony Music)
Cicada Rhythm - Cicada Rhythm (Mystic Production)
Destruction - Thrash Anthems II (Mystic Production)
Entheos - Dark Future (Universal)
Eric Johnson - Live From Austin,TX (Mystic Production)
Georges Prêtre - The Complete RCA Album Collection (Sony Music)
Guided By Voice - Live From Austin,TX (Mystic Production)
Helena Vondráčková - Dnes (Warner Music)
Impureza - La Caida De Tonatiuh (Mystic Production)
Leonard Bernstein - Leonard Bernstein Remastered (Sony Music)
Major Parkinson - Blackbox (Mystic Production)
Nervenbeisser - Zeitwandel (Mystic Production)
Pink Cream 69 - Headstrong (Mystic Production)
Porn - Ogre Inside (Mystic Production)
Primal Fear - Best of Fear (Mystic Production)
Různí - Coco (soundtrack) (Universal)
Různí - Devadesátky - to nejlepší (Universal)
Různí - Mega Hits Best Of 2017 (Universal)
Různí - Top20.Cz 2017/2 (Universal)
Secret Rule - The Key To The World (Mystic Production)
Shakra - Snakes & Ladders (Mystic Production)
Sinsaenum - Ashes (Mystic Production)
Spyair - Kingdom (Mystic Production)
Sweet & Lynch - Unified (Mystic Production)
Tenth Avenue North - Decade The Halls, Vol. 1 (Sony Music)
The Cascades - Diamonds and Rust (Mystic Production)
The Dark Element - The Dark Element (Mystic Production)
Threat Signal - Disconnect (Mystic Production)
Toothgrinder - Phantom Amour (Universal)
Tusmorke - Bydyra (Mystic Production)
Unguided - And The Battle Royale (Limited Edition) (Mystic Production)
Různí - Killer Tracks From The Motion Picture Baby Driver (Sony Music)
Witchery - I Am Legion (Sony Music)
Yung Lean - Stranger (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
36 Crazyfists - Lanterns (Universal)
4 Non Blondes - Bigger, Better, Faster,... (Universal)
Angel Olsen - Phases (Mystic Production)
Audn - Farvegir Fyrndar (Mystic Production)
Babylon A.D. - Revelation Highway (Mystic Production)
Cicada Rhythm - Cicada Rhythm (Mystic Production)
Crosby Bing - Christmas Classics (Universal)
Dayseeker - Dreaming Is Sinking... (Universal)
Destruction - Thrash Anthems II (Mystic Production)
Dillon - Kind (Mystic Production)
Electric Wizard - Wizard Bloody Wizard (Universal)
Electric Wizard - Wizard Bloody Wizard (Colour) (Universal)
Elton John - Diamonds (Universal)
Elvenking - Secrets Of The Magic Grimoire (Mystic Production)
Eric Johnson - Live From Austin,TX (Mystic Production)
Evanescence - Synthesis (Sony Music)
Guided By Voice - Live From Austin,TX (Mystic Production)
Impureza - La Caida De Tonatiuh (Mystic Production)
Jamiroquai - Emergency On Planet Earth (Sony Music)
Jamiroquai - The Return Of The Space Cowboy (Sony Music)
Jeff Scott Soto - Retribution (Mystic Production)
Metallica - Master Of Puppets (Universal)
Metallica - Master Of Puppets (Deluxe) (Universal)
Pain Of Salvation - Entropia (Vinyl Re-Issue 2017) (Sony Music)
Pain Of Salvation - One Hour By The Concrete Lake (Vinyl Re-Issue 2017) (Sony Music)
Pain Of Salvation - Scarsick (Vinyl Re-Issue 2017) (Sony Music)
Pearl Jam - Binaural (Sony Music)
Pearl Jam - Bu$Hleaguer B/W Love Boat Captain (Sony Music)
Pearl Jam - I Am Mine B/W Down (Sony Music)
Pearl Jam - Light Years B/W Soon Forget (Sony Music)
Pearl Jam - Nothing As It Seems B/W Insignificance (Sony Music)
Pearl Jam - Pearl Jam (Sony Music)
Pearl Jam - Riot Act (Sony Music)
Pearl Jam - Save You B/W Other Side (Sony Music)
Pearl Jam - Ten (Sony Music)
Pearl Jam - World Wide Suicide B/W Life Wasted (Sony Music)
Pink Cream 69 - Headstrong (Mystic Production)
Primal Fear - Best of Fear (Mystic Production)
R.E.M. - Automatic For The People (Universal)
Seal - Standards (Universal)
Seal - Standards (White) (Universal)
Shakra - Snakes & Ladders (Mystic Production)
Roni Size & Reprazent - New Forms (Universal)
Sweet & Lynch - Unified (Mystic Production)
Tata Bojs - Futuretro (Supraphon)
The Corrs - Jupiter Calling (Warner Music)
The Dark Element - The Dark Element (Mystic Production)
Walk The Moon - What If Nothing (Sony Music)
Witchery - I Am Legion (Sony Music)

Reedice:
Billy Joel - Piano Man (Sony Music)
Boney M. - White Mountains - Worldmusic For Christmas (Sony Music)
Boney M. - White Mountains - Worldmusic For Christmas (Sony Music)
Miles Davis - Bitches Brew (Sony Music)
Ondřej Ruml - Proměna (Warner Music)
Petra Janů - Petra & Petřina (Supraphon)
Roni Size & Reprazent - New Forms (Universal)
Sweet - Sensational Sweet (Chapter One: The Wild Bunch 1971-1978) (Sony Music)
The Byrds - Sweetheart Of The Rodeo (Sony Music)
Věra Špinarová - Čas můj za to stál (Supraphon)

NÁZORY
  • a proč neinformujete o novém album Ondřeje Ruml... (Anonym, 13.11.2017 18:24) Reagovat

    a proč neinformujete o novém album Ondřeje Rumla? To by nás určitě zajímalo víc, jak novinky od málo známých metalových interpretů nebo operních penic... Hlavně že se po tohoto přehledu dostalo Zvíře jménem podzim - zajisté vynikající kapela, co?

    • Re: a proč neinformujete o novém album Ondřeje Ruml... (Tomáš Parkan - autor, 13.11.2017 18:42) Reagovat

      Přiznám se, že o žádném novém albu Ondřeje Rumla nevím a ani na jeho facebooku, který sleduji, jsem nic nezaregistroval. Jediné, co aktuálně vyšlo, je reedice jeho debutu "Proměna". Jaké nové album tedy máte na mysli?
      Jinak někdo rád metal, jiný operu a další třeba Rumla - snažíme se informovat milovníky všech žánrů rovnoměrně.

    • Re: a proč neinformujete o novém album Ondřeje Ruml... (Fimi, 13.11.2017 23:05) Reagovat

      to, že ty kapely nebo interprety neznáš, neznamená, že neexistují....já třeba neznám Rumla a nezajímá mě...takže kdo poslouchá lepší hudbu?

  • zajímavé (Blixa, 13.11.2017 19:26) Reagovat

    Napsal jsem příspěvek že ve výčtu není uvedeno (mimo mnoha jiných) nové album Morrisseye a příspěvek byl smazán. Jsou tu snad nějací zakázaní umělci nebo co ?

    • Re: zajímavé (johny013, 14.11.2017 11:17) Reagovat

      Najprv si overte, kedy album vychádza (17.11.) ako fanúšik by ste to mohli vedieť a až potom píšte rozhorčené komentáre. Preto bol zmazaný váš príspevok.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Video: Apocalyptica se s The Four Horsemen vrací ke kořenům i k Metallice. Na podzim zahraje v Praze (02.03.2024 14:21)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nejvíce šancí na Anděly mají Viktor Sheen, Calin, Anna K., J.A.R. nebo Jelen (01.02.2024 10:21)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott AC/DC Queen Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu