My Bloody Valentine vydají přiští rok další desku

10.11.2017 15:15 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Průkopníci shoegazeu My Bloody Valentine si na konec letošního roku připravili příjemnou zprávu pro své fanoušky. Hned příští rok vyjde další jejich album. To naváže na comebackové "m b v" z roku 2013. Již delší dobu se o návratu do studia spekulovalo, vše nakonec potvrdil bubeník Colm Ó Cíosóig. Hned po vystoupení na festivalu Norður og Niður, pořádaném kapelou Sigur Rós, se čtveřice vrátí do studia pracovat na novém materiálu.

V nejnovějším rozhovoru informaci zopakoval i frontman Kevin Shields. "Ano, na sto procent to vydáme. Zpočátku mělo jít pouze o EP, ale já si uvědomil, že to musí být něco jako mini-album, protože budeme mít minimálně čtyřicetiminutový materiál. Takže to bude deska. Nevíme však zatím, kolik bude obsahovat tracků. Pravděpodobně sedm nebo osm."

Další příjemnou zprávou pro fanoušky rozhodně bude plánované letní turné, které by mělo navázat na vydání novinky. "Vyjedeme opět na šňůru, takže už to je zárukou, že nahrávka bude v tu dobu již hotová," prozradil Shields.

Celkem půjde o čtvrtou desku formace z Dublinu. Po debutu "Isn't Anything" z roku 1988 vyšla ještě dvojka "Loveless" v roce 1991. V roce 1997 se však kapela rozpadla a na další materiál si fanoušci museli počkat dvaadvacet let.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY