Neil Young nezahálí, 1. prosince vydá novinku "The Visitor"

09.11.2017 09:49 - Jiří V. Matýsek | foto: Reprise Records

Kanadský zpěvák a kytarista Neil Young prochází v poslední době velice plodným obdobím. V roce 2015 deska "The Monsanto Years, rok nato řadovka "Peace Trail" a živák "Earth", letos zatím "Hitchhiker", který světu představil roky odložené album ze sedmdesátých let. A nyní Young oznámil - a hned první ukázkou doprovodil - další desku "The Visitor". A datum vydání je naplánováno na 1. prosince, tedy za méně než měsíc.

Na nahrávce již podruhé spojí síly s kapelou syna Willieho Nelsona Lukase Promise of the Real. Jak napovídá první uvolněná skladba (audio najdete pod článkem) "Already Great", desítka nových skladeb se ponese v kritickém a pravděpodobně i notně ironickém duchu vůči Donaldu Trumpovi a současné situaci v Americe. Sám Young se před časem dostal s Trumpem do sporu, když tento použil jeho skladbu "Rockin' In The Free World" jako součást své volební kampaně. Samozřejmě bez dovolení. Na nahrávce se rovněž objeví píseň "Children of Destiny", patriotická skladba, kterou Young natočil s orchestrem o šedesáti členech a překvapivě vydal letos 4. července, na Den nezávislosti.

Tracklist desky "The Visitor" bude následující: Already Great, Fly By Night Deal, Almost Always, Stand Tall, Change of Heart, Carnival, Diggin' a Hole, Children of Destiny, When Bad Got Good, Forever.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY