Ruskou rave party Little Big přivítají vyprodané kluby Roxy a Fléda

04.11.2017 11:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Málokterá kapela vzbudila za poslední dobu takový ohlas jako Little Big. V Česku to začalo nenápadně vyprodaným Rock Café v dubnu 2016. Když o rok později s přehledem vyprodali Lucerna Music Bar, bylo jasné, že máme co do činění se skutečným fenoménem. Pořadatelé z Fource a Everything Goes Booking pro ně tentokrát připravili dva samostatné koncerty. Skupina vystoupí 7. listopadu v pražské Roxy a o den později na brněnské Flédě.

Little Big jsou původem z Petrohradu, kde poprvé živě vystupovali jako support Die Antwoord. Zatímco jejich vůbec první video "Everyday I Am Drinking" bylo dobře přijato v USA, Rusové je vnímali spíš negativně. Což je i důvod vzniku projektu. Herec, režisér, scenárista a hudebník Illya Prusikin, tvůrce zmiňovaného videa a zakladatel kapely, by totiž byl rád, kdyby Rusové leccos změnili. Jejich satira ruských stereotypů zprvu nebyla doma pochopena. Nicméně posledního koncertu v Petrohradu se i přesto účastnily tisíce fanoušků.

Fanouškovskou základnu mají silnou i v Evropě a USA. Z jejich vystoupení srší ohromná energie, kterou publiku předávají 4 MCs, nadupané tracky a vizualizace. O tom se ostatně mohl přesvědčit každý, kdo se účastnil alespoň jednoho z pražských koncertů. Všech pět členů, včetně liliputánky Olympie a frontmana Illyi Prusikina, pochází z Ruska. Mají tak blízko třeba k estonskému podivínovi Tommymu Cashovi, se kterým nahráli hit "Give Me Your Money". Doposud vydali dvě alba - "With Russia From Love" v roce 2014 a "Funeral Rave" v roce 2015. Všechny videoklipy kapela produkovala sama a byly natočeny jednou ze zakladatelek skupiny Alinou Pasok. V Praze vystoupí Little Big už počtvrté, v Brně budou mít premiéru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY