Niall Horan má nejprodávanější americkou deskou, a One Direction tak vyrovnali The Beatles

31.10.2017 23:33 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Ať už to zní jakkoliv kacířsky, díky úspěchu Horana s debutem "Flicker" již tři členové One Direction získali triumf sólově, což se v historii povedlo jen jedné jiné kapele: legendárním Beatles. Druzí v deskách byli Future a Young Thug. V singlech se dařilo Camile Cabello, Edovi Sheeranovi a Taylor Swift.
Post Malone - Rockstar
© facebook interpreta
SINGLY - Třetí týden máme "Rockstar" na špici. Post Malone a 21 Savage jsou silní i nadále, měli 53 milionů streamů a 52 tisíc stažení, zatímco v rádiích získali 16 % a skončili na 56 milionech impresí.

To Cardi B nadále ztrácela a už to bude jenom horší. Logicovi už stoupají pouze rádia a manko na zlato je velké.

Naopak rockoví Portugal. The Man a Imagine Dragons mají sílu na pódiová umístění. Daří se i Demi Lovato, kterou nově najdeme na šestce.

Do první desítky se probojovaly dvě nové skladby. Díky videu zazářila Camila Cabello s "Havana" a uvidíme, jestli půjde výš než na čtyřku, kam to dotáhla s "Bad Things" Machine Gun Kellyho. Pro hostujícího Young Thuga to je první Top 10 umístění.

Desítku nově uzavírá Ed Sheeran s baladou "Perfect". Pro zpěváka to je šesté takto vysoké umístění.

Na třináctce nově najdeme Taylor Swift s novinkou "Gorgeous", třetím singlem z alba "Reputation". Díky startu se 68 tisíci downloady vyhrála Digital Songs. Povedlo se jí to už počtrnácté v kariéře, a vyrovnala tak rekord Rihanny. Bezprecedentních 13 z nich na čele rovnou debutovalo.

Za ní se vyšvihl Lil Pump s "Gucci Gang", který je po vydání klipu v YouTube trendech i v Česku. Mezi novinkami se objevilo hodně tracků z alba Futurea a Young Thuga, nejvýše "Patek Water" na padesátce. Rappeři v něm zmiňují výrobce drahých hodinek, ne den v týdnu. Zaujal také start "Wolves" Seleny Gomez a Marshmella na 88. příčce.

    Top 10 - singly:
  1. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  2. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  3. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  4. Portugal. The Man - Feel It Still
  5. Imagine Dragons - Thunder
  6. Demi Lovato - Sorry Not Sorry
  7. Camila Cabello feat. Young Thug - Havana
  8. J Balvin & Willy William feat. Beyoncé - Mi Gente
  9. Sam Smith - Too Good At Goodbyes
  10. Ed Sheeran - Perfect

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Niall Horan - Flicker
© facebook interpreta
DESKY - One Direction se nyní mohou srovnávat s The Beatles: tři členové dosáhli se svými sólovkami vítězství v americkém žebříčku. Zayn, Harry Styles a nově Niall Horan tak budou pro mladé fanynky moderní obdobou George Harrisona, Johna Lennona a Paula McCartneyho. V celkovém počtu vítězství ale mají chlapci co dohánět. Na druhou stranu, Liam Payne a Louis Tomlinson také mají velké ambice. Nebo zůstanou jako Ringo Starr bez zlata?

Jak si teda vedl Niall? Celkem 152 tisíc jednotek debutu "Flicker" je velmi pěkné číslo, navíc 128 tisíc z toho bylo v čistém prodeji. Opět hodně pomohl bundle se vstupenkami na nadcházející turné.

Na dvojce máme komerční mixtape "Super Slimey" dua rapperů Future a Young Thug. Sice se vědělo, že oba spolu tráví čas ve studiu, vydání ale bylo i tak překvapivé - oznámené pouze den dopředu. Čistý prodej činil jen 15 tisíc kusů. Pro prvně jmenovaného to je osmé Top 10 album, tedy jeho celá diskografie, a letos už třetí. Thug má čtvrtý takový zářez.

P!nk ztratila vysokých 84 %, což je efekt úvodního týdne výrazně naboostovaného prodejem alba ke vstupenkám na turné. Post Malone zůstal čtvrtý a Gucci Mane spadl na šestku.

Mezi ně se vlezl reprezentant country žánru Chris Young, novinka "Losing Sleep" je tak jeho čtvrtou v elitní desítce. O úspěch více má nově kolega Darius Rucker, kterému se zadařilo s "When Was The Last Time". Country žánr navíc bude mít příště asi vítěze: Kenny Chesney totiž vydává živák "Live In No Shoes Nation".

Do první desítky se vrátila Demi Lovato, vedle popularity singlu jí pomohlo i vydání dokumentu "Simply Complicated". Příští týden v elitní skupině žebříčku vedle Chesneyho přivítáme Kelly Clarkson, Big K.R.I.T.a a Ty Dolla $igna.

    Top 10 - alba:
  1.  N Niall Horan - Flicker (152 tisíc jednotek)
  2.  N Future & Young Thug - Super Slimey (75)
  3. P!nk - Beautiful Trauma (64, -84 %)
  4. Post Malone - Stoney (44, -1 %)
  5.  N Chris Young - Losing Sleep (39)
  6. Gucci Mane - Mr. Davis (36, -49 %)
  7. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (35, +6 %)
  8.  N Darius Rucker - When Was The Last Time (34)
  9. Lil Uzi Vert - Luv Is Rage 2 (33, -5 %)
  10. Demi Lovato - Tell Me You Love Me (33, +24 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY