"Notorious" rockerů Adelitas Way potěší zejména fanoušky amerického soundu

13.11.2017 18:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Američané Adelitas Way nejsou v našich končinách nikterak známým pojmem. Za oceánem ale patří k nadějné vlně rockových formací. Trio pocházející z města hazardu vzniklo v roce 2006, ale i za tak krátkou dobu stihlo vydat, včetně novinky, pět plnohodnotných desek. S "Notorious" mají šanci prorazit i u nás.
8/10

Adelitas Way - Notorious

Skladby: Notorious, Ready For War (Pray For Peace), Trapped, Tell Me, I Want You, You're Not The Holy One, Real World, This Goes Out To You, Vibes
Vydáno: 20.10.2017
Celkový čas: 30:38
Vydavatel: The Vegas Syn/The Fuel Music

Již více než před rokem (30. září 2016) vyšel první singl z novinky "Notorious" s výmluvným názvem "Ready For War (Pray For Peace)". Fanoušky úspěšné kapely Adelitas Way tehdy překvapilo, jak rychle dokázalo trio z Las Vegas přijít s novým materiálem. Poslední počin "Getaway" totiž vyšel teprve loni na konci února. Důvody, proč si kapela pospíšila, mohou být dva. Za prvé si chtějí spravit chuť po veskrze průměrném materiálu na "Getaway", za druhé jsou stále mladou partou a svou stále stoupající slávu potřebují vytrvale přiživovat.

Na to, že na přípravu nahrávky měli pouhý rok, je novinka skutečně vyrovnaným a silným počinem. Má své mouchy v podobě dvou nickelbackovských odrhovaček "Tell Me" a "This Goes Out To You", které rockové posluchače během poslechu pořádně potrápí. Nepotěší ani krátká stopáž, jen velmi slabě překračující půlhodinku. Adelitas Way se ovšem fanouškům odvděčili jinak velmi silným materiálem, naplněným testosteronovými rockovými vypalovačkami s pořádně těžkým zadkem. Nahrávka má také typický americký sound v duchu Shinedown, Theory Of A Deadman či Breaking Benjamin, který si nejlépe vychutnáme zkraje stopáže. Hned na úvod totiž kapela střílí skutečně ostrými náboji v podobě tria "Notorious", "Ready For War (Pray For Peace)" a "Trapped". Všechny tři písně budou nepochybně patřit k pravidelným zástupcům koncertních setlistů. Stejně jako pařící pecka "I Want You". Adelitas Way je kapela, která hraje na jistotu. Umí napsat chytlavé písně s řízným základem a kromě dvou pochybných balad působí přesvědčivě i pro kovanější rockery. Novinkou "Notorious" si nepochybně získají další slušnou řádku fanoušků. "Notorious" je rozhodně nadprůměrný materiál nejen v rámci kapely, ale i v rámci americké rockové scény.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY