shop.musicserver.cz
Hentai Corporation - Posloucháme zásadně Wabiho Daňka

Hentai Corporation - Posloucháme zásadně Wabiho Daňka

Vydáno: 27.10.2017 12:30 v sekci Rozhovory - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Hentai Corporation jsou proslulí svým svérázným vystupováním, a proto není překvapením, že i rozhovor s jedním ze členů kapely, klávesákem Františkem Kouckým, se nesl taky v takovém duchu. Hlavním tématem byla samozřejmě nová deska "Intracellular Pets", kterou muzikanti pokřtí 27. října v Paláci Akropolis.

Venku máte dlouho odkládané druhé album "Intracellular Pets". Co způsobilo to zdržení?

Alkoholismus, deprese, slabá vůle, nihilismus, smrt.

Deska má hodně specifický, skoro halucinogenní přebal. Kdo je autorem nápadu a zpracování?

Želvušky jsme si vymysleli sami, autory artu jsou Anna Heribanová a Martin Šafus.

Kdo nebo co jsou ti intracelulární mazlíčci?

Jsou to veškeré neduhy, závislosti a negativní vlivy, které si hýčkáme. A fet.

Za jednu z nejsilnějších skladeb novinky považuji pecku "Over". O čem vlastně je?

O alkoholismu.

Máte nějakého osobního favorita na albu?

Na tohle se těžko odpovídá. Strávili jsme tvorbou, nahráváním a následně i poslechem desky tolik času, že je téměř nemožný vybrat jednu pecku.

V čem je z vašeho pohledu novinka odlišná od debutu?

Je rozhodně lepší po zvukový stránce, texty jsou depresivnější a za tu krátkou dobu, co je deska venku, ji zatím lidi hodnotěj jako dospělejší, což mi ovšem neposoudíme, neb víme nejlíp, co jsme za kretény.

Za sebou máte pár koncertů z podzimního turné, jaké jsou odezvy fanoušků na nové skladby?

Veskrze pozitivní, což nás nepřekvapuje. Máme kvalitní publikum.

Část turné probíhala i v zahraničí. Jak místní fanoušci Hentai Corporation přijali?

Dobře, někteří se kvůli nám dokonce chtějí přestěhovat do Prahy.

Hentai Corporation

Hentai Corporation jsou svým charakteristickým zvukem atypickým zástupcem domácí rockové i metalové scény. Vznikli v roce 2005 a dosud vydali dvě EP - "Fuck You Like A Chameleon" z roku 2008 a o tři roky později "Dokktor Zaius". Na kontě mají rovněž dvě plnohodnotné desky. Debut z roku 2013 s kouzelným názvem "The Spectre Of Corporatism: Starship Shaped Schnitzels From Planet Breadcrumbs Are Attacking A Giant Tree Monster Who Has A Vagina And Holds Hitler Hostage" a aktuální novinku "Intracellular Pets". Za sebou mají i předskakování před legendárním Slashem v Tipsport Areně či kanadským mágem Devinem Townsendem v klubu Roxy. V roce 2014 nahradili na festivalu Aerodrom Megadeth, kteří na poslední chvíli zrušili účast z důvodu úmrtí v rodině basáka Davida Ellefsona.

Jak skládání a nahrávání nového materiálu probíhalo. Bylo to náročné? Padlo hodně piv?

Vlastně veškerý instrumentál byl nahrán ve studiu Citron pod vedením Aleše Bajgera a Petra Slezáka během několika seancí, které probíhaly v profesionálním duchu, teda až na puštěnou "Hospodu" v pozadí při večerní kávě. Vokály, to byla jiná. Točily se z valné většiny na chatě bratří Krasohledů a většinou po dvou třech koncertech, takže si dokážete představit morál, s kterým bylo k nahrávání vokálů přistupováno. Padala hlavně vína a rum.

Letos jste se zúčastnili i úvodního večírku na festivalu Brutal Assault. Byli jste se další dny na festival podívat v roli diváků, nebo metal neposloucháte?

Ne, posloucháme zásadně Wabiho Daňka.

Na jaře jste zase absolvovali turné "Pražskej teplárenskej sjezd" s Cocotte Minute a Prago Union. Martin Zeller vás prý od té doby považuje za přátele. Jaké na to máte vzpomínky vy?

Jenom ty nejlepší. Cocotty máme velice rádi již od té doby, co nám Mára Macháček doporučil herák jako lék na závislost na perníku. Jsou to hrozný řízci. Kato nás zase naučil, že piko se dá i hulit. Naše mámy z nás měly po návratu z turné radost.

Jak se vám vůbec líbí hudba Cocotte Minute a Prago Union?

Voni hrajou i nějakou hudbu?

Plánujete k některé nové písni natáčet videoklip?

V tuto chvíli je již venku poetická kladenská lemtačka "Synthetic Limits".

S videem k "Equilibristic Brides" jste posunuli označení kontroverzní do úplně jiných rovin. Dá se na takový klip vůbec navázat?

Rozhodně ano, jen je potřeba to nelámat přes koleno. Jako kontroverzní nás ostatně vždycky označuje někdo jinej. Sami bychom to o sobě řekli pouze jako vtip.

Na album coververzí písní Davida Kollera jste přispěli skladbou "Až ti řeknu", kde jste překvapili svým nezvykle civilním projevem a češtinou. Zvažovali jste někdy vyměnit angličtinu za mateřský jazyk, nebo šlo o jednorázovou záležitost?

Zvažovali jsme to dokonce i před nahráváním alba "Intracellular Pets", což nakonec nedopadlo. Do budoucna se tomu nebráníme, ale nesmí to bejt sračka. Středoevropská pseudoanglina nám jde zatím líp.

Jaké to je zvládat kombinaci kultivované vědecké práce a doktorandského studia s uměleckým rockovým životem? Psát texty a zároveň odborné články musí být vysilující.

Radek Škarohlíd: Především se jedná o vzrušující schizofrenii - při každé z těchto činností člověk využije značně jiný koktejl modulů vědomí. Jsou to odlišné světy, i když bychom mezi nimi našli určité paralely. Vždycky mne fascinuje, jak je člověk schopen se během pár hodin přepnout z milého kultivovaného člověka s IQ dvou Landů s Krysařem dohromady na tupou alkobestii neznající bratra, a to doslovně. Realita nabízí mnohé tvary patvary. Je to veselé a někdy dosti smutné a vysilující.

Mají členové Hentai Corporation i mimokapelní hudební aktivity? Nebo jste všichni věrni pouze kapele.

Všichni jsme měli pár takových zkušeností (např. Radek s Pavlíčkem, Péťa s Nerudou, Zdenda se Standou Hložkem, Fanda nahrával nějaký věci STP, Ataráčům a Satisfucktion), ale z dlouhodobého hlediska se věnujeme pouze Hentai Corporation. Vono to stačí.

Chcete našim fanouškům na závěr něco vzkázat?

Ne.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- David Koller má před sebou poslední část turné k albu "LP XXIII", které má dvě nominace na Anděla. Láká na něj novým živým videem (17.03.2024 08:17)
- Cocotte Minute vyrážejí na "Vostrý jaro" tour (09.02.2024 19:22)
- David Koller odchází z Lucie, kapela chce pokračovat i bez něj (05.02.2024 09:14)
- Publicistika: Dvacet nejlepších domácích desek roku 2023 podle musicserveru (5-1) (01.02.2024 19:00)
- No more Durex! Z Hentai Corporation odchází baskytarista (22.01.2024 11:39)
- Naživo: Členy Deloraine skolil covid. Cocotte Minute tak společné turné dovršili v Lucerna Music Baru sami (16.12.2023 17:33)
- Fotogalerie: Cocotte Minute pobláznili zllou láskou Prahu (15.12.2023 13:45)
- Rozhovory: Martin Zeller (Cocotte Minute) - Plán byl udělat nějakej svatokrádežnej cover (09.12.2023 09:00)
- Fotogalerie: Prago Union udělali z Café V lese pořádný Řáholec (08.12.2023 15:33)
- Prago Union, Rigor Mortiz, Řezník, Rest, Mutanti a Krotitelé Dechů ve čtvrtek zaútočí na Lucerna Music Bar (14.11.2023 11:43)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Adele Kabát Karel Gott Rush U2 Paws Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Lucie Vondráčková Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu