Basák Marilyna Mansona čelí obvinění ze znásilnění. V kapele skončil

26.10.2017 08:17 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Jedno z nejdelších hudebních přátelství je pravděpodobně u konce. Alespoň po profesionální stránce. Marilyn Manson se podle svého Twitteru oficiálně rozešel s dlouholetým spoluhráčem, baskytaristou Jeordiem Whitem, známým také pod uměleckým pseudonymem Twiggy Ramirez.

"Rozhodl jsem se ukončit spolupráci s Jeordiem Whitem jako členem kapely. V nadcházejícím turné bude nahrazen. Přeji mu vše dobré," napsal si rocker na sociální síť.

Konkrétní důvod neobjasnil. Je ale zřejmé, že tak reaguje na pár dnů staré obvinění Jessicky Addams, frontwoman již zaniklé riot grrrl kapely Jack Off Jill. Addams byla s Whitem v devadesátých letech ve vztahu. O čtyři roky starší muzikant ji však prý psychicky i fyzicky zneužíval a jednoho dne ji podle její výpovědi také znásilnil. Muzikantka se roky bála se svým zážitkem vystoupit, label stojící za Mansonem jí totiž údajně vyhrožoval zničením kariéry.

"Věděl jsem, že spolu Jessicka a Jeordie před mnoha lety lety chodili, ale o těch obviněních slyším poprvé. Jessicku považuji stále za svou přítelkyni a mrzí mě, čím si musela projít," nechal se slyšet Manson před středečním tweetem.

White byl jeho spoluhráčem v období 1993 až 2002 a 2008 až do dnešních dnů. V mezičase se hudebník angažoval jako člen Nine Inch Nails nebo A Perfect Circle. Jeho stanovisko k celému incidentu zatím není známo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY