Oscar Mike hledá v "Kissy Kissy La" pravou lásku. V taxíku

24.10.2017 19:27 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Oscar Mike je mladý český zpěvák, který se s kapelou Raptor Five (původně Surrender Brainchild) letos zúčastnil projektu televize Óčko KB Band Academy. V průběhu natáčení se ale frontman se zbytkem skupiny neshodl na výběru singlu a výsledkem bylo, že v soutěži zůstal sám za sebe. Kdo ví, jak by písnička "Kissy Kissy La" zněla v podání celé formace, osamělý zpěvák se ale každopádně nemá za co stydět. Spíše naopak.

"Kissy Kissy La" rozhodně není další běžnou rádiovou písničkou a přitom je díky akustickým kytarám lehká jako vánek. I díky nápaditému černobílému videoklipu, který se odehrává v taxíku a obsahuje také spoustu slečen, či mírně retro náladou může na mysl přijít třeba i inspirace Beatles, po harmonické a aranžérské stránce pak podobně mladí domácí Light & Love. Stejně jako u nich jde v dalších vrstvách písničky stále objevovat něco nového a ne tak obvyklého. Banjo v middle eight nebo tubular bells v závěrečném refrénu? Tleskám.

Oscarovi se navíc povedlo na ploše tří minut předvést hned několik podob svého zpěvu - od běžné polohy přes agresivnější část po falzet. A ještě navíc v tom klipu i více než dobře hraje.

Průměrných klubových kapel jsou mraky, skvělého popu je zato jako šafránu. Jakkoli většina talentových a hudebních soutěží málokdy objeví něco, co stojí za zmínku, tady se to rozhodně povedlo. Teď jen doufat, že je to pouze začátek jeho kariéry a ne vrchol.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY