Domácí blues-crossoverové trio The Bladderstones vydává své druhé album

26.10.2017 15:26 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Pětiletí existence slavící kapela The Bladderstones, která je už pevnou součástí tuzemské klubové scény a sama se charakterizuje jako blues/crossover, vydává po debutu ("Bored of Love", 2014) druhé autorské album "Without Cover", tentokrát u labelu Indies Happy Trails. Skupina v roce 2015 zvítězila v soutěži Blues Aperitiv na festivalu Blues Alive v Šumperku.

A jde o ještě pestřejší kolekci nahrávek, protože základní hudební hmotu tentokrát obohacují prvky fusion, alternativního metalu i popu. Trio se opírá o zkušenosti dlouholetého člena skupiny Jablkoň, baskytaristy a v The Bladderstones hlavního vokalisty Johnnyho Judla, o hru vynikajícího moderního kytaristy Tomáše Frolíka a o energii nového bubeníka Michaela Noska, patřícího k instrumentální špičce domácího rocku i jazzu.

Na albu se poprvé ocitá v roli sólového zpěváka i Frolík ("For Once"), zatímco Judl překvapí češtinou ve vlastním textu songu "Životní role". Závěrečnou podmanivou instrumentálku "Pro Petra" skupina věnovala zesnulému příteli a známému výrobci a opraváři kytar Petru Jurkovičovi. Ve "Way Too Much of Love" pak jde o lehké šťouchnutí do zatuchlého rybníčku českého blues. Důležitým elementem při vzniku CD byl i hudební režisér a zvukový mistr Ondřej Ježek, podepsaný i pod konečným mixem ze svého studia jaMOR, kam The Bladderstones přišli pomoci i hosté David Babka, specialista na klouzavou steel kytaru, a Ondřej Kříž na elektrické piano.

Příchod "Without Cover" na svět se bude slavit dvakrát. Ve Slaném, kde má kapela stále ještě svou základnu, si křest odbude během dvojkoncertu v restauraci a pivovaru Továrna se spřízněným opavským ansámblem Ladě (2. 11.), v pražském Jazz Docku pak bude 9. 11. kmotrem lídr kapely minus123minut Zdeněk Bína.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY