Hořkosladké video k "Haunted" odhaluje civilnost Borise Carloffa

20.10.2017 13:09 - Dan Hájek | foto: David Turecký

"The Solipsist" je čerstvě vydanou třetí deskou Borise Carloffa. V tradičním tandemu s Martinem Živockým vznikne animovaný videoklip ke skladbě "In The Sky". Pro první singl "Haunted" však chtěl Boris vyzkoušet jiný pohled na věc, a tak ke spolupráci oslovil londýnskou dvojici bratří Madleyů. Ta svůj příběh pojala jako pohled na blízký vztah trojice mladých lidí a pro něj si vybrala Liama Gardnera a Sharnee Gates, které doplnil jeden z bratrů - Joe Madley.

"Chtěl jsem zkusit klip, který by byl o tom, jak vidí písničku někdo úplně jiný, z jiného města, země i jiného backgroundu. Když jsem poprvé četl scénář, řekl jsem si, že by mě to k tomu vůbec nenapadlo. Je to prostě hořkosladký civilní příběh, který se mohl přihodit každému z nás. A je to krásně okořeněné britskými reáliemi, ironií. Teprve až po natočení jsem se dozvěděl, jak vlastně moc slavní fashion modelové mi tam hráli," popisuje vznik snímku sám Boris.

Za "Haunted" se tak schovává oslava křehkého přátelství (jeden z prvních komentářů pod videem zmiňuje, že celou dobu vyčkával, zda v závěru dojde na polibek mezi hlavními aktéry), které může narušit utajovaná touha. Během chvíle tak nečekaně přicházejí melancholie, introspekce, pocity viny a určitá ztráta něčeho svým způsobem nezničitelného. Bratrům Madleyům se toto vše podařilo vecpat do necelých pěti minut.

Boris Carloff měl šťastnou volbu a bratři Madleyové se výzvy chopili se ctí. "Haunted" je hořkosladká civilnost, která funguje na první pohled.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY