Tajemná dáma Chelsea Wolfe to má na "Hiss Spun" zase ráda temné

20.10.2017 18:15 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Ačkoliv je americké zpěvačce Chelsea Joy Wolfe teprve třiatřicet let, má za sebou pět studiových nahrávek, včetně aktuální novinky "Hiss Spun", která hudebně přímo navazuje na předchozí oceňovaný počin "Abyss". Novinka je plná temné atmosféry a znepokojivých aranží. Rozhodně nečekejte odpočinkový poslech.
9/10

Chelsea Wolfe - Hiss Spun

Skladby: Spun, 16 Psyche, Vex, Strain, The Culling, Particle Flux, Twin Fawn, Offering, Static Hum, Welt, Two Spirit, Scrape
Vydáno: 22.09.2017
Celkový čas: 48:17
Vydavatel: Sargent House

Atmosféra páté desky Chelsea Wolfe by z fleku mohla být soundtrackem k pokračování "Vymítače ďábla", "Poltergeista" či "Omen" (řadu si klidně prodlužte, dle své filmové fantazie). V současné době není interpretky, která by natolik umně dokázala bez metalových kytar vybudovat hutný, temný, až děsivý zvuk nahrávky. Propracované aranže, mnohdy děsivě komorní, skvěle kooperují s klidným a značně znepokojivým proudem akustických, poloakustických i elektrických kytarových partů. Chelsea Wolfe umí děsit v mnoha podobách. Jednou je to industriálním chladem v písni "Welt", podruhé mrazivou, až pohřebně operní vsuvkou v "Two Spirit" i posedlým growlingem ve "Vex". Novinka "Hiss Spun" v tomto ohledu na předchozí desku "Abyss" jednoznačně navazuje a k experimentům s elektronikou se naštěstí nevrací.

Tentokrát se ovšem americké hudebnici povedlo vše dotáhnout do ještě geniálnějšího celku. Novinka je sice oproti předchůdci klidnější, ale o to je její vyznění drastičtější. Třeba skladba "16 Psyche" s hostujícím Troyem van Leeuwenem z Queens Of The Stone Age či ponurá úvodní "Spun" jsou skladbami s prvky skladatelské geniality. "Hiss Spun" je znepokojivě fenomenální album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY